mnenj na posebni strani

Orehovi trikotniki

božanska sladica za praznične dni

Sestavine

300 g moke

2 žlički pecilnega praška

200 g sladkorja

1 zavitek vanilijevega sladkorja

2 jajci

100 g masla ali margarine

Orehova krema:

100 g margarine

100 g sladkorja

1 vanilin sladkor

2 žlici mleka

100 g mletih orehov

100 g grobo narezanih orehov

Premaz:

3 žlice marelične marmelade

Čokoladna glazura:

100 g masla

150 - 200 g čokolade za glazuro

Postopek

Moko premešamo s pecilnim praškom. V sredino napravimo vdolbino ter vanjo damo sladkor, vanilin sladkor in jajca. Zasujemo z moko in zmešamo v gosto maso. Dodamo koščke hladne margarine in zamesimo testo. Če se lepi, ga pustimo, da se strdi.

Testo razvaljamo in ga položimo na pekač. Ker se testo rado lomi, ga sestavimo v pekaču in namažemo z marmelado. Pečemo 15 - 20 minut pri 180 stopinjah.

V drugi skledi zmešamo maslo, vanilin sladkor z mlekom (mleko zavremo) in primešamo mlete in zdrobljene orehe. Vse to damo na hladno. Z ohlajeno kremo namažemo pečeno testo. Preden namažemo testo s kremo, ga namažemo z marmelado.

Sladico po peki ohladimo, zrežemo na trikotnike ter stranske kote pomočimo v glazuro. Glazuro pripravimo tako, da nad soparo stopimo čokolado, kateri dodamo maslo.

Opombe

Orehova krema se bolje maže in prime na testo, če je ohlajena, zato jo naredimo pred testom, jo postavimo v hladilnik, da se čisto ohladi.

Mnenja o receptu

Zelo dobro pecivo. Orehi se lahko nadomestijo tudi z lešniki ali kokosom, čeprav je okus orehov le nekaj posebnega. Testo pa vedno namažem z toplo marelično marmelado. Priporočam tudi kot drobno pecivo pri božičnem krožniku. / Marcipan

Pecivo sem že jedla in je superca. Samo ne vem, koliko časa pecivo zdrži v škatli? / karnak

Jordi, pri nas to pecivo ne zdrzi dolgo v skatli Lp, M / Majuska

Ja ja to peci ni za v škatlo, haha, direkt na krožnik in takoj v želodčke, njami. / bojanamm