mnenj na posebni strani

Quiche

Sestavine

Testo:

150 g moke

75 g masla

1 rumenjak

2 žlici hladne vode

sol

Jajčna zmes:

100g skute

1 rdeča, 1 rumena in 1 zelena paprika

100 ml smetane

3 jajca

5 x 80 g tune

sol, poper

začimbe

Postopek

Sestavine za testo pregnetemo in oblikujemo kroglo. Kroglo zavijemo v alu - folijo in jo za 30 minut postavimo v hladilnik.

Med tem časom papriko narežemo na trakove. Zmešamo smetano, jajca, skuto, sol in malo popra. Nato v to maso vmešamo tuno.

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Namastimo pekač za pito oz torto s premerom 24 cm in ga obložimo z razvaljanim testom (3 - 4 mm), oblikujemo robove (2 cm). Testo večkrat prebodemo z vilicami. Na testo razporedimo paprike in jih nato prelijemo z jajčno zmesjo. Na koncu potresemo z začimbami (timijan, rožmarin, majaron, origano, bazilika, drobnjak...)

Pečemo približno 40 minut, lahko kakšno minuto dlje.

Po želji okrasimo z začimbami, dobro je, da je drobnjak svež in ga v tem primeru dodamo 5 minut pred koncem.

Opombe

Testo pride zelo drobljivo, zato vam lahko dela preglavice pri obložitvi pekača. Lažje je, če z rokami razporedimo testo kot z valjarjem.

Mnenja o receptu

Med sestavinami ni skute, v obrazložitvi recepta pa je. Koliko skute je potrebno. To mora biti namreč zelo dobro. Prosim za podatek o skuti. maxmonka / maxmonka

Če prav razumem je to neke vrsta zelenjavne pizze? http://www.virtualcities.com/ons/0rec/04quiche.htm / matjaž

Quiche je če se prav spomnim neke vrste pogača (ker je iz krhkega ne iz kvašenega testa) obložena z različnimi nadevi. Najbolj znana je Qiche Lorraine, ki je nadevana s sirom in slanino, ima pa najbrž vsaka kuhinja svoj recept. Tale je zanimiv zaradi dodatka tunine, zagotovo za preizkusit. / tinca

ups se opravičujem 100g skute / tinoška

quiche pride kot nekakšna pita v najkrajšem možnem času priložim sliko / tinoška