mnenj na posebni strani

Snežne kepice

Sestavine

4 jajca

250 g sladkorja

čokoladne drobtinice

Postopek

Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake, ki so nam ostali, lahko uporabimo za omleto ali jušno zakuho.

Ko je sneg že skoraj trd, postopoma dodamo sladkor. Stepamo, da se masa strdi. Na s peki papirjem obložen pekač z žlico nalagamo kepice snega. Potresemo jih s čokoladnimi drobtinicami.

Vse skupaj damo v pečico, kjer kepice bolj sušimo kot pečemo pri 80 stopinjah. Čas sušenja je odvisen od velikosti kepic. Kepice so dobre, ko so lepo hrustljave.

Ponudimo ohlajene.

Mnenja o receptu

Vsem,ki sedaj pečejo krofe ostajajo beljaki. Tako, da je sedaj pravi čas za pripravo snežnih kepic, kjer ne potrebujemo rumenjakov. Moj recept je naslednji: Ponev oplaknem z vodo, vanjo vlijem 1 l mleka, 1 vanilin sladkor in rahlo zavrem. Medtem stepem beljake od krofov (4-7) v trd sneg ,vmešam še 1žlico sladkorja v prahu in še 1 vanili sladkor. Nato z žlico zajemam sneg in ga rahlo polagam na skoraj vrelo mleko, po 1-2 minutah kepice obrnem in še na tej stani rahlo pokuham.(Vret mora res zelo rahlo) Kepice nato poberem v večjo skodelo. Ko so vse pokuhane, zmešam 1 vanilijev puding s sladkorjem in malo mleka ter zakuham v vrelo mleko (v katerem sem prej kuhala snežne kepice), puding, glede na količino mleka ostane lepo tekoč in ga takega preljem čez kepice. Vse skupaj naj se lepo ohladi in je odličen posladek. Lahko bolj sladkate, če vam je všeč močno sladko. / vikica