mnenj na posebni strani

Piškoti z orehi in čokolado

Sestavine

60 g orehov (damo v vrečko in jih z lesenim kladivom za meso zdrobimo)

150 g jedilne čokolade (narežemo na majhne koščke)

120 g margarine

75 g sladkorja

75 g rjavega sladkorja

1 jajce

pol čajne žličke sode bikarbone ali pecilnega praška

malo soli

čajna žlička vode

135 g moke

Postopek

Margarino narežemo na koščke in dodamo sladkor, žličko vode in jajce. Premešamo. Nato dodamo moko, sodo bikarbono in sol. Dodamo še orehe in čokolado. Premešamo. Z žličko na s peki papirjem obložen pekač naredimo kupčke - vmes pustimo dovolj prostora, ker gredo narazen - se razlezejo. Pečemo 10 minut pri 190 stopinjah.

Opombe

Jaz dodam še malo moke, toliko, da se mi ne lepi na roke in iz te mase oblikujem rogljičke, kot bi delala vanilijeve ali orehove in venčke. Naredim malo daljši svaljek ter oba konca združim, tako nastane nekakšen venček. Dober tek!

Mnenja o receptu

Lahko prosim poves koliko moke pride v testo. Hvala !! Lp, M / Majuska

Koliko piškotov pa pride iz ene mase? / marelica

To so kot cookies, če se ne motim? / urskac

V testo damo 135g moke. Se oproščam za napako. Že popravila, upam, da kmalu tudi vidno. Ppide približno za 4 ta velike pekače iz pečice; jaz ji zložim v pekač tako, da pride 4x4 piškoti. Drugače pa pač odvisno kako velike delamo. Ker se pa podobnosti recepta tiče, sem jaz svojega dobila približno pred enim letom. Za ta form pa sem izvedela pred kratkim in nisem uspela še vsega pregledati.; teko, da nevem za podoben recept. LP.Ursula.S / ursula.s