mnenj na posebni strani

Dunajski piškotki

Sestavine

15 dag masla

5 dag sladkorja v prahu

nastrgana lupina polovice limone

vrečka vanilijevega sladkorja

sčepec soli

jajce

rumenjak

23 dag gladke moke

marelična marmelada za polnjenje

10 dag čokolade za kuhanje

5 dag masla

Postopek

Pečico moramo najprej segreti na 180 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko. Mlačno maslo močno penasto zmešamo s sladkorjem v prahu, soljo, vanilijevim sladkorjem in limonino lupino. Postopoma vmešamo jajce in rumenjak, nato pa še moko.

Maso napolnimo v brizgalno vrečko s srednje velikim zvezdastim nastavkom (9 mm) in na pekač hitro nabrizgamo za prst debele piškotke. To moramo narediti zelo hitro.

Piškotke pečemo 13 - 15 minut do zlato - rumene barve. Še tople piškotke poberemo iz pekača in ohladimo na kuhinjski mreži ali pa jih stresemo kar v posodo.

Za glazuro raztopimo čokolado v vodni kopeli, dodamo maslo in gladko zmešamo. Nato glazuro ohladimo do mlačnega.

Po dva piškotka sestavimo z marelično marmelado in do polovice namočimo v čokoladno glazuro. Zložimo jih na kuhinjsko mrežo, da se odcedijo in da se čokoladna glazura strdi.

Pa dober tek!!

Mnenja o receptu

Jaz delam takšne,samo da jih polnim z nutello. Odlični so!!! / suzi1973

naredila danes...krasni in okusni pa zelo hitro narejeni...spremenila sem samo to, da sem dala 2 celi jajci in mislim, da ni nič narobe.. Moja ocena 5.. / angie.orhideja

zakaj tako hitro??? :) / Swass

Ne vem zakaj - maso nisem dala nič v hladilnik, maslo je bilo zmehčano, a sem imela vseeno velike težave, da sem to nabrizgala, ker je bila masa dokaj trda. Sicer pa so piškoti zelo dobri. / katka285

joj meni se je pa med peko mast kar cedila dol..ne vem kaj sem naredila narobe.. / dadi29

Premalo zmiksano ,Brizgani piškotki se morajo miksat kar nekaj časa ... / gogad