mnenj na posebni strani

Puranje meso z mlinci

Sestavine

1 kg manjših, tanko narezanih puranjih filejev

bistra piščančja juha

mlinci

1 sladka + 1 kisla smetana

100 g gorgonzole

sol, poper

malo olja

Postopek

Na štedilniku najprej spečemo na malo olja puranje fileje, ki jih lepo razporedimo po celi posodi tako, da zapolnimo celotno dno le - te. Ko je meso pečeno, ga zalijemo z bistro juho in odstavimo posodo s štedilnika. Čez meso položimo par plasti srednje velikih kosov mlincev (1 plast mlincev nadrobimo na pribl. 4 kose) in jih narahlo potisnemo navzdol, da se malo prepojijo ter nato zopet zalijemo z malo juhe. Čez mlince namažemo zmes ene kisle in ene sladke smetane in po vrhu naribamo gorgonzolo. Seveda lahko stvar dodatno začinimo po svojem okusu.

Pečemo v predhodno ogreti pečici pri 180 stopinjah cca. 15 minut.

Opombe

Priporočam, da na štedilniku spečete meso v isti posodi, v kateri boste potem tudi pekli v pečici celotno jed, saj je tako bolj praktično, pa še ves sok od mesa se obdrži.

Recepta sama še nisem preizkusila. Videla sem ga na tuji televiziji, ko je pripravljala to jed neka znana pevka in moram reči, da je bil končni izdelek videti zelo mamljiv in tudi odzivi pokuševalcev v studiu so bili zelo dobri.

Ko ga preiskusim, bom dodala slikico in še bolj natančne podatke o količinah določenih sestavin.

Mnenja o receptu

jaz sem tole že večkrat pripravila in moram rečt, da je boooožansko :) s tem, da jaz smetani zmešam in potem čez prelijem ;) / hypnotic