mnenj na posebni strani

Jagodna rolada

okusna in sočna rolada iz vloženih ali svežih jagod

Sestavine

Biskvit:

4 jajca

80 g sladkorja

1 vanilijev sladkor

1 pecilni prašek

100 g moke

po želji tudi rastlinska rdeča barva

Krema:

250 ml rastlinske smetane Hullala

1 jagodni kompot

mleko po potrebi

po želji tudi rastlinska barva

Postopek

Biskvit:

jajca, sladkor in vanilijev sladkor mešamo z mešalnikom približno 10 minut, da nastane pena. Tej peni narahlo s kuhalnico vmešamo presejano moko s pecilnim praškom. Če želimo, vmešamo tudi rastlinsko barvo.

V velik, nizek pekač položimo peki papir, ki ga namažemo z oljem. Vlijemo biskvit in ga pečemo približno 20 minut na 180 stopinjah, oz. peko prilagodite vaši pečici. Z noževo konico preiskusite, če je pečeno.

Pečen biskvit pustimo par minut pri miru, potem pa ga skupaj s peki papirjem zavijemo v rolado in pustimo 10 minut, da se hladi, nato jo razvijemo in odstranimo papir, ter zavijemo biskvit v rolo in pustimo, da se popolnoma ohladi. Ko je biskvit hladen, ga razvijemo in malo namočimo z jagodnim kompotom, namažemo s kremo, posujemo jagode, zavijemo in poljubno okrasimo.

Krema:

Do trdega stepemo Hullala smetano. S kuhalnico ji vmešamo približno pol dl mleka in premešamo, nato pa vmešamo še nekaj jagodnega kompota, da smetana dobi okus. Smetani dodajamo toliko tekočine (ali mleka ali kompota), da postane prijetno valjna oz. gladka in sočna. Lahko jo obarvamo z jedilno barvo.

Rolado postavimo v hladilnik, da se ohladi.

Mnenja o receptu

mjami!tako rulado že dolgo kupujem! / lanna

včasih sem delala takšno podobno rolado iz banan. tudi ta je zelo okusna. Lp Tina / t!n4

recept za biskvit je res dober; nadev sem naredila iz svežega sadja in smetane. super! / sota

Odlična! Že večkrat sem naredila to rolado. / breskva

Jaz delam podobno in je res zelo dobra, samo da uporabim kar domačo marmelada za med smetano in vedno uporabim naravno mlečno smetano. Bi pa dala en predlog, če lahko. Pri takšnem številu jajc in toliko moke ni potrebno dodajati skoraj nič ali nič pecilnega praška. Jaz ga dam največ četrtino vrečke, pa je rulada vseeno rahla. Vendar pa zato beljake stepem posebej in jih dodajam izmenično z moko. / bc

Bc, to o pecilnem prašku vsekakor drži. Meni je ta biskvit všeč tudi zato, ker je tako enostaven in ga "spackaš" le v eni posodi. / Taia

ravno kar jo delam upam da bo uspelo. / jagoda.

Ali uporabimo tavelik pekač od pečice? / blossom

Ali uporabimo tavelik pekač od pečice? / blossom

Super je bilo!! Prilagam dve sliki. Uporabila sem sveže jagode, nič kompota in nič umetnega / White Daisy