mnenj na posebni strani

Ocvrti žlikrofi

zanimiva kombinacija sestavin za slasten prigrizek

Sestavine

Testo:

1,5 kg moke

ščep ali dva soli

pol dl olja

žlica kisa

voda

Nadev:

1,5 kg kisle repe

1 kg mešanega mletega mesa

čebula, olje, sol (začimbe po okusu)

olje za cvrenje

Postopek

Testo: v skledo vsujemo moko, sol in prilijemo olje in kis. Zalijemo z mlačno vodo in zamesimo testo - ta se mora lepo odlepiti od sklede oz. mesimo toliko, da se ne prijema več prstov. Kepo testa premažemo z oljem in pokrito pustimo počivati pol ure.

Nadev: repo skuhamo v vodi (solimo in dodamo lovorov list). Potem jo dobro odcedimo (jaz jo kar stiskam med rokami; čim več tekočine naj gre stran). Nato jo razrežemo oz. nasekljamo na majhne koščke.

Mleto meso prepražimo na olju in čebuli. Dodamo začimbe (jaz dam sol, vegeto, poper, česen, majaron, peteršilj) lahko tudi eno jajce.

Repo zdaj primešamo k mesu.

Nato razvaljamo testo na par milimetrov tenko in narežemo na kvadratke - cca. 5 x 7 cm. Na vsak kvadratek damo žlico mase in ga prepognemo na pol in stisnemo skupaj konce.

Ocvremo jih v olju do zlato - rumene barve.

Opombe

Mislim, da je testo (če vam ga kaj ostane) uporabno tudi za mlince - popečete ga na grelni plošči štedilnika in potem razlomite.

Mnenja o receptu

Verjetno mora biti dobro. Če prav razumem so to kot nekakšni pravokotniki ali se motim. Ob prvi priliki jih naredim, da popestrim jedilnik. / izid

ja.. je nekako pravokotne oblike, konci so pa stisnjeni skupaj. Vem sicer, da se marsikomu čudno sliši mešanica mletega mesa in kisle repe, ampak še vsak, ki jih je probal, je to zelo pohvalil. Meni se zdijo super zadeva, drugače sploh ne bi objavila recepta:) / Scorpy