mnenj na posebni strani

Pirjan

riž, krompir in meso

Sestavine

5 pesti riža

1 srednje velika čebula

5 velikih strokov česna

5 srednje velikih krompirjev

5 zrezkov (puran, piščanec ali po želji)

juha za zalivanje (lahko tudi iz kocke)

sol, poper

Postopek

V namaščen pekač najprej natresemo riž. Nato posujemo sesekljano čebulo in česen.

Krompir narežemo na tanke rezinice. Polovico ga naložimo na riž in čebulo. Nanj nato položimo malo nasoljeno in popoprano meso. Zaključimo zopet s plastjo krompirja. Vse skupaj zalijemo z vročo juho, toliko, da je vse skupaj dobro pokrito. Krompir mora biti pod nivojem juhe.

Postavimo v ogreto pečico (200 stopinj) in pečemo cca. 45 minut, oziroma, da riž in krompir popijeta vso tekočino in se jed po vrhu malo zapeče.

Po želji lahko jed na koncu polijemo z mešanico jajca in smetane in potresemo z malo naribanega sira in do konca zapečemo.

Ponudimo s solato.

Mnenja o receptu

Zelo zanimiv recept. Kmalu bo tudi pri nas na jedilniku, zagotovo! / dobrota

Recept sem probala. Mim grede narejeno in zelo okusno. Ker pa sem zalila z vodo je bilo malce premalo slano, ampak to se da pomagat. To bo še na našem jedilniku. Ker pa imam pri hiši eno vegetarianko bom drugič en del namesto mesa dala zelenjavo.LP / tutifruti

Jaz delam za malenkost drugače, je pa to res zelo okusna jed, čeprav me je prvič malo skrbelo, kako bo.Zrezke najprej pustim same v pečici kake 15 minut, da se malo zapečejo, potem posipam sesekljano čebulo, potresem z rižem, na riž pa zložim na tanke rezine narezan krompir. Vse skupaj zalijem z vročo juho, ki ji dodam poper in žličko sladke paprike. Pečem pokrito s folijo približno 40 minut, potem pa še odkrito 10 minut, da se zapeče, tik pred koncem pa polijem s stepenimi jajci. / Vilina