mnenj na posebni strani

Testenine z lososom in brokolijem

Sestavine

1/2 kg rezancev

1 majhna glavica brokolija

7 dag dimljenega lososa ali 1 kotlet svežega lososa

olivno olje

parmezan

Postopek

Zavremo slan krop in skuhamo testenine. Nekaj minut preden so kuhane, dodamo na cvetke razdeljen brokoli. Nekaj vode od testenin prihranimo.

V tem času, ko se kuhajo testenine in brokoli, narežemo na kolobarčke trše dele brokolija in jih na malo olivnega olja popečemo, zalijemo z malo vode in podušimo. Narežemo lososa na kocke in ga dodamo k brokoliju v ponev in popečemo.

Ta čas so testenine in brokoli že kuhani, odcedimo, malo vode prihranimo. Testenine in brokoli damo v ponev k lososu, vse lepo premešamo, dodamo še malo vode, v kateri so se kuhale testenine, da se vse skupaj malo poveže.

Postrežemo z veliko parmezana, naribanega na malo večji ribežen.

Opombe

Svež losos je zelo masten, zato sama raje uporabljam dimljenega.

Mnenja o receptu

Ja, vendar ta mascoba ne vsebuje holesterola, temvec omega 3! Sicer pa je recept mamljiv. / julia

Dimljen losos ni nič manj masten kot svež. Te maščobe se vam ni treba izogibati, saj kot je rekla že julia, so to večinoma omega 3 maščobne kisline, ki so zelo koristne (tudi za znižanje holesterola). Raje zmanjšajte količino parmezana ;) / mufin

Pri maščobi ne gre za to ali je zdrava (omega 3) ali pa ne, meni predvsem ne ustreza, da jo je toliko, zato raje uporabim dimljenega, ki ga lahko dam v majnših količinah. Ta je tudi že očiščen vseh dodatnih maščob (kože,..) in so le lepi fileji, s katerimi ni nič dela. Je bolj enostavno. Ana / anagerzina