mnenj na posebni strani

Pečeno jagnječje stegno

Sestavine

1 jagnječje stegno

2 srednje veliki čebuli

4 stroki česna

jedilni koruzni škrob

Za marinado:

2 limoni

1,5 dl olivnega olja

2 čajni žlički črnega popra v zrnu

2 čajni žlički semen koriandra

1 jušna žlica brinovih jagod

1 jušna žlica rožmarinovih listkov

2 glavici česna

sol

majaron

timijan

Postopek

V možnarju grobo stremo črni poper v zrnu, koriandrovo seme in rožmarin. Brinove jagode grobo sesekljamo, česen oluščimo in ga drobno sesekljamo. V skledo damo poper, koriander, brinove jagode, sol, majaron, timijan, česen in rožmarin. K mešanici začimb dodamo sok dveh limon, prilijemo olivno olje in dobro premešamo.

Jagnječje stegno, ki smo mu odstranili loj, z vseh strani dobro natremo z marinado in ga z njo polijemo, tesno pokrijemo in pustimo v hladilniku čez noč.

Naslednji dan s stegna odstranimo brinove jagode in stegno položimo v namaščen pekač. Marinado precedimo in z njo polijemo stegno. Na dno pekača damo dve čebuli narezani na četrtine in 4 stroke česna. Pekač tesno pokrijemo z alu -folijo in ga damo v pečico, predhodno ogreto na 250 stopinj. Stegno pečemo uro in pol, potem ga odkrijemo in pečemo še pol ure na isti temperaturi. Občasno ga obrnemo in polijemo z lastnim sokom.

Ko je stegno pečeno, ga vzamemo iz pekača in postavimo na toplo. Čebulo in česen na dnu pekača stremo z vilico, omako precedimo v kozico (če je preslana, dolijemo malo vode), ji dodamo malo jedilnega škroba, ki smo ga raztopili v malo mrzle vode in omako prevremo, da se zgosti. Stegno narežemo, meso naložimo na servirni krožnik, podlijemo z omako in ponudimo.

Mnenja o receptu

To je res super recept. Smo za božič uporabili ta recept in ovca je bila izvrstna. Priporočam. / marijajak

Natančno smo se držali recepta in speklo se je krasno meso. Žal, nismo bili uspešni do konca, tam, ko bi bilo potrebno vzeti meso iz pečice in napraviti omako, saj se mi je zadnji hip čebula zažgala, ker so prihajali gostje, jaz pa sama za vse. Sreča, mesu ni bilo nič, odlično sočno in okusno meso, noben ni vedel, da bi morali biti podlito še z omako . Meso se je pojedlo do zadnjega koščka, jaz sem ga poskusila samo ob rezanju, ocena 5! / zvezdica55

brez besed ODLIIIIICCCCCNOOOO ! / gavgor

Meni se je zataknilo že pri jagnetini. V mesariji so me gledali kot da sem iz lune, ko sem vprašala ali imajo jagnetino. Eh ja...škoda. / asimetra