mnenj na posebni strani

Zeleni rezanci z morskimi sadeži

Sestavine

500 g zelenih, širokih rezancev

1 kg mešanih morskih sadežev

1 zavitek surimija (rakove paličice)

1 dl olivnega olja

1 čebula

3 stroki česna

žlica sesekljanega zelenega peteršilja

1 dl kečapa

žlica ali dve belega vina

sol, poper

Postopek

Skuhamo rezance po navodilu na ovitku. V vrelo vodo dodamo kapljico olivnega olja, česen in malo čebule v prahu in sol. Rezance odcedimo in ko so mlačni, iz njih oblikujemo za pest velike kupčke, oziroma nekakšna gnezda in jih polagamo na pladenj, na katerem bomo jed postregli.

Na olivnem olju prepražimo čebulo, a zgolj toliko, da se zmehča. Dodamo vino, premešamo, potem dodamo strt česen, poper in sol. Dodamo še morske sadeže (kar zamrznjene) in pustimo, da vsa tekočina povre. Potem dodamo na majhne kolobarje narezane surimije in kečap, dobro premešamo in malo pokuhamo. Dodamo še šesekljan zelen peteršilj in začimbe po okusu. Omaka mora biti zelo gosta.

Omako nadevamo v gnezda iz testenin in jih po želji okrasimo (rezina limone na primer, v katero zataknemo vejico peteršilja ali lupina dagnje s koščkom surimija in rezino olive, ali škampovi repki in podobno).

Surimije lahko skuhamo tudi posebej: stresemo jih v vrelo vodo kar v tisti tanki foliji, v katero je ovit vsak kos posebej in pustimo kakšnih pet minut. Ko se malo ohladijo, odstranimo folijo in jih narežemo na kolobarčke ter dodamo ostalim morskim sadežem.

Jed postrežemo kot hladno ali toplo predjed, lahko je tudi sestavni del hladnega bifeja.

Mnenja o receptu

Videti je slastno. Mamamia, katere začimbe uporabljate za morske sadeže? Lp Anita / akurin

Samo sol, poper, česen, vino in sesekljan zelen peteršilj, pa olivno olje seveda. Če pa jih delam v omaki, kot za te rezance na primer, potem pa na olju obvezno prepražim čebulo. Mamamia / mamamia

Danes sem pripravila to omako, o mamaaamia je bla dobra. Sem pa naredila s špageti, ko bom imela te rezance pa poizkusim še z njimi. / katti