mnenj na posebni strani

Slana pita iz bučk

Sestavine

Za vlečeno testo:

moka

sol

malo olja

malo kisa

topla voda

Nadev:

bučke

sol

1 do 2 jajci

malo skute ali kisle smetane

malo masla za pekač

Preliv:

smetana za kuhanje ali kisla smetana

Postopek

Ker je recept za vlečeno testo že v bazi, ne bom preveč pisarila. Najlažji način je, da se testo naredi v multipraktiku.

Ko dobimo željene kepe (ki se ne lepijo na roke)...jih malo razvaljamo in naoljimo in pustimo stati najmanj 30 minut. Pripravimo prt za testo.

Medtem naredimo nadev in sicer: bučke olupimo in narežemo na drobne kockice - lahko tudi naribamo, vendar je za moj okus boljše rezano na kockice. Bučke posolimo in primešamo še jajci in skuto ali kislo smetano. Skute naj ne bo preveč, da ne bi prevzela okus bučk. Lepo vse pomešamo.

Na že razvlečeno testo damo nadev in s prtom nekajkrat zavijemo testo v rolo - do željene veličine....naj ne bo predebela rola. Potem vzamemo nož in testo po dolžini prerežemo. Nadaljujemo, dokler ne zmanjka testa. Narejeno rolo lahko zavijemo okoli svoje osi in tako dobimo male pitice ali pa jih zlagamo na namaščen pekač eno zraven druge - po želji.

Ko smo končali, damo pekač v že predhodno ogreto pečico in pečemo do lepe rumeno - oranžne barve. Nato polijemo s smetano.

Pita ima okus kot krompirjeva pita.

Zraven se prilega zelena solata ali pa jogurt.

Pa dober tek!

Mnenja o receptu

Kakšne bučke uporabimo? Zelene cukine ali oranžne? / JOKL

jaz sem uporabila zelene.............ne bo pa nič narobe če bo tudi oranžna bučka.....bučka je bučka LP / cukrcek

Ali se bučke kaj ožamejo? lp goga / gogad

Jaz jih ne ožemam............solim pa tik preden dam nadev na testo..........................prav zato d ane spustijo vodo............. LP / cukrcek

Cukrcek, pita je res odlična! / stana.r

Odlična pita. LP / kota