mnenj na posebni strani

Carrot pudding (Korenčkov puding)

Sestavine

2 srednje velika korenčka (teža približno 350g)

2 žlici smetane ali skute

6 rumenjakov

3 žlice masla

1 zavitek listnatega testa (2 kosa)

1 jajce

Postopek

Korenček skuhamo do mehkega (10 minut), nato ga precedimo. Sladkor in rumenjake penasto umešamo, dodamo maslo, smetano in korenček.

Prvi kos listnatega testa razvaljamo malo večje kot je posoda za puding, izrežemo velikost dna, nato s pomočjo vode zalepimo še robove okoli posode in jo napolnimo z nadevom. Pokrijemo z drugim kosom razvaljanega listnatega testa, ki ga lahko okrasimo z ostanki testa (trakovi, rožice..). Robove zlepimo. Namažemo z razžvrkljanim jajcem. V sredino pudinga naredimo večjo luknjo (velikost ročaja kuhalnice), da lahko para izpareva.

Pečemo 20 minut pri 200 stopinjah v naprej ogreti pečici, nato temperaturo zmanjšamo na 180 stopinj in pečemo še pol ure.

Mnenja o receptu

Alisi se dobro. A ne dodamo nic sladkorja ali soli ali cesarkoli? A je to sladica ali za k solati? / angro

Lahko se ponudi tudi kot predjed, obicajno pa je glavna jed. Jaz se izogibam soli, zato obicajno ne solim. S sladkorjem pa res se nisem poskusila, mogoce bi bilo celo v redu. lp / julia

Ali se doda sladkor ali ne? Če se doda sladkor pri sestavinah ne piše koliko, če pa se ga ne doda je napaka pri postopku (Sladkor in rumenjake penasto...). LP / jade

Oh oprostite, sladkorja ni, bom takojh poslala popravek. / julia

zelo omiselno, moram pohvaliti / femica