mnenj na posebni strani

Muffini z vročim čokoladnim srčkom

Sestavine

2 jajci

2 žlici sladkorja

3 žlice moke

košček masla

1 jedilna čokolada (majhna tablica)

Postopek

Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Rumenjake in sladkor stepamo v drugi posodi, medtem raztopimo jedilno čokolado s koščkom masla.

Raztopljeno čokolado zlijemo k stepenim rumenjakom in rahlo zmešamo, postopoma dodamo še 3 žlice moke in zmešamo v gladko maso, v katero vmešamo še sneg iz beljakov (s kuhalnico, zelo na rahlo).

Maso vlijemo v pomaščene modelčke za muffine. Pečemo na 190 stopinj. Če so modelčki majhni, cca. 6 minut, če so malo večji (npr. model za puding) pa 10 minut.

Muffine pazljivo zvrnemo v desertne krožnike, lahko jih posujemo s sladkornim prahom, jemo jih pa še vroče, saj se v sredici skriva tekoče in vroče čokoladno srce!

Opombe

Količine lahko povečujete glede na željeno količino muffinov.

Mnenja o receptu

Mene pa zanima kakšna je to majhna tablica čokolade, mogoče 100 g. Recept se mi zdi zanimiv. Se pravi, da v sredini ni čist pečeno, če sem prav razumela. lp janja / gianja

Ja, točno tako je, v sredini niso še čisto pečeni, zato bi naj bilo čokoladno srce še tekoče. Tamala tablica...ja, 100g. / TanjaG.

Imam tisti "običajni" teflonski model za 12 muffinov, pa me zanima, koliko takšnih muffinov pride iz te mase? / Vilina

Vilina, nimam pojma, ker takega modela nimam. Po moje, ce prideta meni dva vecja, bi lahko to pomenilo 4 manjse. Jaz ti predlagam, da pac zapolnis kolikor gre, ostalo pac naj ostane prazno. Za prvic lahko predlagam, da poskusis tako, potem pa se ravnas glede na dobljeno kolicino muffinov in ustrezno povecujes. / TanjaG.