mnenj na posebni strani

Poprovo meso

Sestavine

1 kg mehkih govejih reber ali bržole

40 g olja ali surovega masla

500 g čebule

2 stroka česna

(feferon)

sol

1 zvrhana žlica grobo mletega popra

1 lovorov list

ščepec zmletih nageljnovih žbic

1/8 l jušne osnove (lahko iz kocke)

pol žlice paradižnikove mezge

moka ali gustin

Postopek

Na segretem olju ali surovem maslu rahlo popečemo z vseh strani na manjše kose narezano govedino. Dodamo drobno nasekljano čebulo, posolimo in toliko podušimo, da čebula postekleni. Vmešamo nasekljan česen in začinimo s polovico popra, lovorovim listom in ščepcem zmletih žbic, prilijemo vročo jušno osnovo z vmešano paradižnikovo mezgo ter dušimo v pokriti posodi do mehkega.

Ko je meso mehko, poprašimo z moko ali vmešamo žličko gustina in začinimo še z drugo polovico popra, lahko pa že prej, takrat ko dodamo česen, vmešamo tudi na kolesca narezan feferon.

Kdaj drugič lahko nekaj pred koncem kuhanja vmešamo še vroč olupljen in na koščke narezan kuhani slani krompir, spet drugič pa lahko vmešamo, samo toliko preje, da se pogreje, že kuhan rdeči mehiški fižol ter ponudimo jed kot Chili con carne.

Opombe

Mnenja o receptu

Danes bo za kosilo.LP. / golubić

Prvič sem uporabila negeljnove žbice,nenavaden miris-pri kuhi,in okus,v slani jedi.Zelo nam je všeč,lahko se naredi z krompirjem,kot je že Riko napisal a lahko je jed ki zraven paše riž in še kaj drugega.Še veliko krat bo pri nas na mizi.LP. / golubić

zelo dobro...sem pa pod tem imenom preizkusila podoben recept...brez cebule,masla,nagelj.zbic in moke in namesto mezge pelati ali olupljeni zreli paradizniki...tudi zelo okusno in priporocam vsem,ki imajo radi jedi na zlico! / ylona