mnenj na posebni strani

Mlinci

Sestavine

1/2 kg bele moke

2 jajci

za oreh svinjske masti

malo mleka in vode

sol

Postopek

Iz navedenih sestavin umesimo srednje trdo testo. Razdelimo ga na manjše dele, ki jih enakomerno razvaljamo na debelino noževega hrbta. Razvaljani mlinec na gosto prepikamo z vilicami, ga damo v pekač in pečemo na 200 stopinjah približno 8 minut, tako da so mehurčki, ki nastanejo pri peki, rumenkasto - rjavi. Pečene nalomimo na koščke, jih poparimo z rahlo osoljenim kropom in pokrijemo. Po cca. desetih minutah odvečno vodo odlijemo ter dodamo nekaj žlic soka izpod gosi, račke, kure, krače... premešamo in postrežemo.

Opombe

Svinjsko mast seveda lahko nadomestimo s kakšno drugo maščobo, a mlinci ne bodo tako krhki, kar je pomembno, če grizljamo nepoparjene. Sicer pa jih lahko spečemo na zalogo, saj suhi v platneni vreči počakajo tudi nekaj tednov. Še nekaj: tisti, ki imate strojček za valjanje rezancev, lahko mlince razvaljate z njim; je precej enostavneje.

Mnenja o receptu

Enostavna priprava in okusen končni izdelek. Je pa pomembno, da so razvaljani res na tanko, pa tudi kakšna minuta pečenja več jim ne bo škodila. / Darcydejcy

Tudi meni so mlinci po tem receptu super uspeli. / lisicka

Namesto masti sem dala olivno olje in so bili res dobri. Pošiljam tudi sličice. / linolina

Naredila točno po receptu in so super dobri. / sinicka

jaz mlince spečem kar na plošči štedilnika na drva in so enkratni / vesnakos