mnenj na posebni strani

Rezine s pudingom

Sestavine

250 g zamrznjenega ali svežega listnatega testa

8 dl mleka

1 prašek za puding kakavovega ali čokoladnega okusa

1 prašek za puding vanilijevega okusa

4 zravnane žlice sladkorja

250 ml sladke smetane

žlica sladkorja v prahu

čokoladna glazura ali sladkor v prahu

Postopek

Zamrznjeno listnato testo odtajamo, razvaljamo in damo na velik pekač od pečice, ki smo ga oplaknili z mrzlo vodo. Testo napikamo in spečemo pri 200 stopinjah približno 10 - 12 minut. Pečenega po širini prerežemo na pol. Polovico testa damo v pekač velik cca. 20 x 30 cm.

Iz 4 dl mleka in 2 žlic sladkorja ter praška za vanilijev puding skuhamo puding, kakšno minuto ga hladimo in vlijemo na testo v pekaču.

Iz drugega 4 dl mleka in 2 žlic sladkorja skuhamo kakavov ali čokoladni puding, ki ga vlijemo na vanilijev puding. Vse skupaj ohladimo. Medtem zmešamo smetano z 1 žlico sladkorja v prahu in jo namažemo po pudingu in pokrijemo s preostalim pečenim testom. Po vrhu polijemo s poljubno čokoladno glazuro ali pa samo potresemo s sladkorjem v prahu. Ponudimo dobro ohlajeno.

Opombe

Če imate radi bolj sladek okusu vzemite za puding in smetano več sladkorja. Jaz ga vzamem za puding običajno celo samo 1 žlico za en puding.

Mnenja o receptu

Zelo enostavno, hitro in okusno. Recept sem pa malce prilagodila sebi: V mleko za kuhanje pudinga nisem dodala sladkorja, prav tako nisem uporabila sladke smetane, ker bi bilo preveč mastno - sladke smetane se če se le da namreč izogibam. Tudi sladkorja v prahu in pa čokoladne glazure nisem uporabila. Naslednjič bom uporabila dva vanilijeva pudinga in enega čokoladnega, sicer je čokoladni preveč dominanten. LP / Zara-Marisa