mnenj na posebni strani

Kotleti po gabersko

Sestavine

6 kotletov

2 veliki čebuli

4 stroki česna

2 velika paradižnika

1 zelena paprika

1 rdeča paprika

2 ostra feferona

1 korenček

1 dcl refoška

sol

poper

timijan

majaron

olje

Postopek

Kotlete operemo. Na širok, dobro naoljen pekač, zmečemo polovico na lističe narezane čebule, česna, paprike, narezane na trakove, paradižnika, korenčka, narezanega na kolobarje in na kolobarje narezanega feferona. Vse skupaj dobro posolimo in popopramo. Na navedeno plast čuteče položimo z obeh strani naoljene kotlete in jih posujemo s posušenim timijanom, majaronom in preostalo polovico zelenjave, ter ponovno rahlo posolimo in popopramo. Pekač nato damo v pečičo segreto na okoli 180 - 190 stopinj, ter pečemo 40 minut. Pekač vzamemo iz pečiče ter kotlete obrnemo ter pomešamo zelenjavo in jo namečemo na kotlete, odvečno tekočino pa odlijemo, ter pečemo še pol ure. Nato kotlete zalijemo z Refoškom in pečemo še nekaj minut.

Opombe

Pazite na temperaturo. V kolikor se zadeva prehitro peče, jo osvežite z vodo in odpiranjem pečice. Peko večkrat kontrolirajte, saj ste vi tisti, ki ste dolžni kotlete pripeljati do okusnega in sočnega konca.

Mnenja o receptu

Kaj pomeni "po gabersko"? LP / elaphus

Gaberje je mestna četrt v Celju, kjer prevladujejo vonjave iz Cinkarne. / zefokuh

najboljsi je nasvet na koncu - o dolžnosti. / psonja1

Zelo okusno! / breskva

Danes za kosilo skupaj z mladim krompirjem iz pečice in krhko solatko. Krasna omakica - dišeča, okusna, spominja na roštilj, ki ga je v starih časih pripravljal moj ati. Lep pozdrav v Celje od Celjankine vnukinje in pravnukinje. Pa še - 5ka. / Dobrojedka

Tole sem naredila že večkrat in danes bo spet na vrsti. Zelo zelo dobro! / Balenka