mnenj na posebni strani

Puranje prsi z lisičkami

Sestavine

600 g puranovih prsi

2 žlici olja

20 g surovega masla

150 g čebule

200 g lisičk

sol

poper

2 stroka česna

½ kozarca belega vina

0,25 l goveje juhe

0,25 l sladke smetane

Gustin

Postopek

Meso narežemo na manjše kose, ki jih močno popečemo na mešanici olja in surovega masla. Dodamo in podušimo še tanko narezano čebulo ter na četrtine narezane lisičke. Solimo, popopramo, začinimo še s strtim česnom, prilijemo vino in juho, dodamo smetano in prevremo. Zgostimo z v malce vode vmešanim Gustinom in pustimo na šibkem ognju vreti še približno pet minut.

Postrežemo s testeninami, na primer z metuljčki ali svedrčki, ki jih skuhamo v osoljeni vodi, splaknemo z mrzlo vodo, premešamo na vročem surovem maslu in potresemo z nasekljanim peteršiljem.

Opombe

Namesto lisičk lahko pripravimo puranje prsi z drugimi gobami, seveda pa jed ne bo imela njihove edinstvene arome. Pomagamo pa si lahko tudi tako, da uporabimo drugo vrsto gob npr. šampinjone in začinimo jed s prahom zmletih lisičk, če ga imamo.

Mnenja o receptu

Ze sam recept se bere super, slika pa je nasploh fantaticna! Vse pohvale! Ce bo vse po sreci, bomo tole naredili jutri za vecerjo.....danes smo nabrali sveze jurcke in lisicke, zraven pa bom verjetno naredila siroke rezance z malo masla. LP / _ZALA_

Preizkušeno odlično. Sem probala tudi z jurčki in je super oboje. / poka