mnenj na posebni strani

Biskvit presenečenja

Sestavine

Biskvitno testo:

3 jajca

90 g sladkorja

60 g moke

30 g jedilnega škroba

Nadev:

200 g vanilijevega sladoleda

2 mala kozarca breskev ali nektarin (kompot)

1 velik kozarec jagod

Premaz:

4 beljake

150 g sladkorja

Postopek

Penasto vmešamo jajca in sladkor. V zmes presejemo moko in jedilni škrob, ter previdno premešamo. Testo vlijemo v kvadratast model obložen s peki papirjem in pečemo na 225 stopinjah 10 minut. Pečen biskvit damo ven, papir navlažimo z vodo in ga previdno odstranimo. Topli biskvit položimo v podolgovat ozek model in robove biskvita, ki so odveč, odrežemo.

Sladoled malo odtajamo in ga vmešamo v kremo. Breskve ali nektarine odcedimo in stisnemo v kašo. S polovico sladoleda premažemo biskvit v modelu. Po vrhu sladoleda položimo najprej breskve, potem kašo jagod in nato po vrhu spet preostali sladoled.

Z odrezanimi deli biskvita pokrijemo sladoled. Sladico damo v zamrzovalnik za 3 ure.

Beljake stepemo v trd sneg in med stepanjem dodajamo sladkor (postopoma). Zamrznjen sladoled zvrnemo na pladenj in ga premažemo s snegom od beljakov, ter ga s palčko izrišemo. Sladico v ogreti pečici pečemo 5 minut, da sneg malo porumeni in takoj postrežemo.

Mnenja o receptu

Pečica mora biti najbrž kar vroča, ko pečemo z beljakovim snegom. Zanima me na koliko stopinj jo ogrejete? Ali tudi na 225? / sinja

KA JE SLADOLED NE SOPI PRI TEJ TEMPERATURI. LP / terezija

Zinka, sladoled se ne stopi, ker je zelo globoko zamrznjen, peče se pa samo 5 minut, toliko da porjavi sneg, potem pa takoj postrežeš in njam! :) LP / _ZALA_

bi lahko to sladico delala s svežim sadjem ali ga bi bilo bolje prej pokuhati? lp / limona