mnenj na posebni strani

Rumena rulada

Sestavine

5 dag moke

6 dag sladkorja

3 jajca

1 noževa konica pecilnega praška

Postopek

Iz treh jajc naredimo sneg, dodamo postopoma sladkor in rumenjake.

Na koncu rahlo primešamo moko s pecilnim praškom.

Velik pekač obložimo s peki papirjem, ga namažemo z margarino in celega posujemo s sladkorjem v prahu (sladkor damo v cedilo, da ga lažje in bolj enakomerno potresemo).

Nanj nanesemo maso in pečemo 10 minut na 170 stopinj.

Pečeno maso damo skupaj s papirjem na mokro servieto in rulade ne zvijemo. Le konce serviete prepognemo čez pečeno maso.

Ko se le - ta ohladi, odstranimo papir, namažemo s smetano in sadjem in jo zvijemo. Potresemo s sladkorjem v prahu in damo v hladilnik.

Mnenja o receptu

Pozdravček! Včeraj delala tole rolado pa me zanima, zakja je potrebno posuti s sladkorjem v prahu (peki papir).Meni se je vse lepilo...drugače je testo krasno,jaz sem jo namazala kar z domačo slivovo marmelado in je bilo zelo sočno / HALI

Zakaj si v receptu napisala: pekač obložen s peki papirjem in še namazan in še posut? Čemu to? Biskvit za rolado zlijem na pekač, obložen s peki papirjem. Pripravim malo (res malo - bolj suha, kot vlažna) navlaženo kuhinjsko krpo in jo posujem s sladkorjem v prahu. Pečeno rolado zvrnem na krpo, povlečem dol peki papir in zarolam - pustim, da se ohladi. Nikdar spokana, nikdar zlepljena... Peki papir se ne posuje s sladkorjem - ne vem, zakaj se bi?! LP / Dragička

mjam...tako zelo je dobro / vivian