mnenj na posebni strani

Biskvit s smetano

Sestavine

Osnovno testo:

4 jajca

20 dkg sladkorja

28 dkg moke

1 vanilijev sladkor

1 pecilni prašek

0,25 l sladke smetane

1. varianta:

4 jabolka

2 žlici sladkorja

2. varianta:

4 žlice kakava

Postopek

Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto umešamo, dodamo smetano in dobro premešamo. Beljake stepemo v trd sneg in ga nalahko umešamo v jajčno zmes skupaj z moko in pecilnim praškom. Mešanico vlijemo v pomaščen tortni model in pečemo na 175 stopinjah približno pol ure.

1. varianta: jabolka olupimo in razrežemo na tanjše krhlje, ki jih koncentrično zlagamo na surovo testo. Posujemo s sladkorjem in damo v pečico.

2. varianta: testo razdelimo na dva dela, v en del damo kakav in dobro premešamo. Potem izmenično dajemo v pekač po eno žlico bele mase in po eno žlico rjave mase, da dobimo neke vrste marmornati kolač.

Opombe

Osnovno testo lahko prerežemo in namažemo z marmelado ali kako kremo. Pri nas ima največji uspeh biskvit brez dodatkov, saj ga otroci nalomijo v jutranji kakav namesto kruha.

Mnenja o receptu

Biskvit je super (rahel), sploh za k čaju ali kavi! Jaz sem v testo dodala še mlete lešnike in je super. Aja, delala sem varianto s kakavom. / uharica

Zelo smo bili zadovoljni. Tudi tretji dan je bil okusen in prav nič "suh". Jabolka sem pa naribala. Morda je le za možev okus preveč čutiti pecilni prašek. / barbara R.

Tudi moje pohvale, res zelo dober biskvit-rahel, sočen skratka petica. Jaz sem jabolka narezala na koščke, tako da se bolje okusijo. Lep pozdrav / Majča

Aja, jaz sem dodala še zamašek ruma in vanilije malo za aromo in seveda tudi okus. LP / Majča

zelo dobro! danes po kosilu sem naredila, pa že tričetrtine manjkajo / emina