mnenj na posebni strani

Solata Isla Mujeres

Sestavine

1 velik paradižnik

1/2 paprike

1/2 čebule

1 zrel avokado

1/4 kumare

sok pol limete (ali limone)

1/2 chili halapeno (pekoč feferon)

1 žlica sira Doble (pusta skuta)

Postopek

Sestavine zrežemo na majhne koščke, jih pokapljamo s sokom limete in na vrh dodamo sir. Pazimo pri chiliju, solata ne sme biti prepekoča, ker potem ne okusimo nobene druge sestavine. Skupaj z rokami premešamo in solata je pripravljena.

Tradicionalno se solata je s koruznimi tortiljami tako, da si jo sproti z rokami nadevate in takoj pojeste. Poleg prija kozarec piva.

Opombe

Avokado mora biti dovolj zrel za solato (enostavno ga je lupiti brez noža in ima malo okus po kuhanem rumenjaku), ne dovolj zrel ne bo imel okusa in bo pretrd v tej sočni solati. Če nimate na voljo originalnih sestavin, uporabite naše domače, ki so zapisane v oklepaju.

Ne uporabite soli ali samo v skrajni sili, če res ne morete brez nje.

Še nasvet za hrano s čilijem: ko jeste pikantno hrano s čilijem jo dobro pregrizite in premešajte s slino. Tako zaužita hrana se hitro in temeljito prebavi in je ne boste čutili naslednji dan .. :-)

Mnenja o receptu

Mnjami, to mora biti pa res dobro! Nujno moram poizkusiti, ker imam namen novembra iti na ta lep otok. Da se navadim okusa. lp / dagger

Hojla, to solato si tudi včasih sama rada naredim, vendra že preden sem videla ta recept! zanimivo, res ne vem, kako mi je padla na pamet :) Delam le s to spremembo, da izpstim kumaro, vmešam pa eno pločevinko tune. Ta solata je super!!! Nujno jo moram preizkusit še s koruznimi tortiljami - če ima kdo dober recept zanje, se priporočam :) LP, zala / _ZALA_