mnenj na posebni strani

Skrita sadna rezina

Sestavine

20 dag moke

20 dag sladkorja

4 jajca

pecilni prašek

vanilin sladkor

Krema:

25 dag pasirane skute

0.25 l rastlinske smetane

20 dag sladkorja

sok ene limone

kompot breskev v pločevinki

kokos za posip

Postopek

Jajca ločimo, rumenjake in sladkor penasto vmešamo, posebej stepemo sneg in mu na koncu dodamo vanilin sladkor. Moko s pecilnim praškom izmenično s snegom dodajamo rumenjakom. To delamo počasi in z velikimi zamahi. Pečemo 20 minut na 180°C. Zadostuje za srednje velik pekač.

Skuto, sladkor in sok limone razmešamo, posebej stepemo smetano in jo počasi dodajamo k skuti. Pecivo prelijemo s sokom iz kompota, breskvice položimo po biskvitu eno k drugi, nato na sredino zvrnemo kremo in jo počasi razdelimo proti robovom. Posujemo s kokosom. Rezina naj pol ure počiva v hladilniku.

Opombe

Za rezine lahko uporabite katerokoli sezonsko sadje, po vašem okusu, biskvit pa v tem primeru prelijete z mlekom in rumom.

Ko je biskvit pečen, ga pustite v malo priprti pečici, da se počasi ohladi.

Mnenja o receptu

Sladica je dobra. vendar za naš okus presladka. Poskusila sem tudi z navadno stepeno sladko smetano.Ker je bila krema precej tekoča sem dodala želatino in sladico čez noč pustila v haldilniku. Tako narejena nam je bila zelo všeč. / iri

Pri meni ni nikoli tekoča, najbolje je, da se k skuti počasi in ročno vmeša že stepeno smetano. Smetana mora biti stepena trdo. Poskusite dodati k skuti malo kisle smetane, tako prikrijete sladkor. Nam je bolj všeč ta različica. / katjusa