mnenj na posebni strani

Piščanec z rižem iz pečice

Sestavine

35 dkg kurjega fileja (namesto tega sta lahko 2 bedri)

7-9 žlic riža (dolgozrnatega)

konzerva pelatov

dvojna kurja jetrca

manjša čebula

kurja juha za zalivanje (lahko iz kocke)

olje

sol

poper

vegeta

sesekljan peteršilj

Postopek

Kurje meso (če je file, naredimo iz njega dva kosa, bedra pustimo cela) posolimo, po želji natremo z vegeto in popopramo. V ponvi segrejemo olje in meso popečemo z obeh strani(nekaj minut) ter preložimo v pekač. Dolijemo malo olja od pečenja in damo v pečico. Pri dvesto stopinjah pečemo približno 15 minut. Medtem na olju od pečenja, ki nam je ostalo v ponvi, popražimo na kocke narezano čebulo, dodamo narezana jetrca in na koncu riž. Pripravimo kurjo juho (če je riža za eno skodelico, pripravimo slabi dve skodelici juhe) in vanjo vmešamo razrezane pelate skupaj s tekočino iz konzerve.

V pekač k piščancu stresemo riž in vse skupaj prelijemo z mešanico juhe in pelatov - ne porabimo vsega, da ne bo jed preredka! Popopramo, pekač vrnemo v pečico in pečemo tako dolgo, da se riž zmehča in popije vso tekočino, to je približno 20-25 minut. Če je potrebno, juho dolivamo, piščanca pa vmes enkrat obrnemo.

Tik pred koncem vmešamo sesekljan peteršilj in jed ponudimo kar iz pekača s svežo zeleno solato.

Mnenja o receptu

Enostavna in zelo okusna jed. / dzeljan

Danes sem naredila tole, ampak brez jetrc, ker jih nisem imela. Zelo dobro in okusno je bilo, kaj mora biti dobro šele z jetrci / kitkat