mnenj na posebni strani

Rezine Hungaria

Sestavine

24 dag moke

24 dag sladkorja

6 jajc

12 žlic tople vode

1/2 pecilnega praška

12 dag mletih orehov

Krema:

10 dag sladkorja v prahu

1 zavitek vanilijevega sladkorja

15 dag margarine

2 žlici ruma

5 dl mleka

3 jedilne žlice pšeničnega zdroba

Glazura:

15 dag jedilne čokolade

10 dag margarine

Postopek

V skledo damo jajca (brez lupin) in sladkor ter to stepamo z električnim mešalnikom, da masa naraste. Dodamo polovico tople vode in polovico moke, v katero smo vmešali pecilni prašek. Premešamo in dodamo preostalo vodo in moko. Premešamo, da se moka ne vidi in dobljeno maso razdelimo na dva dela. V en del vmešamo 12 dag mletih orehov in to maso vlijemo v pomaščen in z moko posut pekač. Maso poravnamo in nanjo vlijemo drugo polovico mase. Pecivo damo v pečico, segreto na 180°C in pečemo 30 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga damo hladiti.

Priprava kreme:

V mleku skuhamo zdrob in ga ohladimo. Posebej zmešamo margarino in sladkor v prahu, ter dodamo ohlajeni zdrob in z električnim mešalnikom dobro premešamo. To kremo namažemo na biskvit in prelijemo s čokoladno glazuro, ki jo pripravimo tako, da čokolado in margarino raztopimo v vodni kopeli.

Mnenja o receptu

Naredila včeraj. Sem pa iz jajc (seveda res brez lupin ), posebaj naredila sneg. Mogoče bi lahko vzela malenkost večji pekač, ker mi je prišlo precej visoko (moj pekač je meril 29 x 22), ampak kaj dosti večjega pa ne. Kar hitro narejeno in okusno. / nb