mnenj na posebni strani

Široki rezanci z morskimi sadeži

Sestavine

Za omako:

olivno olje, čebulo, česen, pelate (1 majhno konzervo ali pa še manj), morske sadeže, začimbe (sol, poper, vegeta), morske sadeže, rumenjak, kislo smetano ter široke rezance (najboljše zelene).

Postopek

Na olju prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo česen, pražimo, da zadiši in dodamo pelate in jih na kar močnem ognju prepražimo, da razpadejo. Dodamo morske sadeže, prepražimo, ter malo podušimo - lahko dodamo tudi sok od pelatov. Omaka ne sme biti preredka in je ne sme biti preveč.

Posebej skuhamo testenine ter jih odcejene stresemo v posodo z omako. Premešamo, da se rezanci povežejo z omako. Posebej v posodici zmešamo rumenjak z lončkom kisle smetane, ter jo vlijemo k testeninam. Temeljito premešamo in pustimo nekaj časa na majhnem ognju (vmes po potrebi mešamo), da se omaka s smetano zgosti.

Mnenja o receptu

Zelo okusna jed, še posebno za tiste, ki niste preveliki ljubitelji morske hrane. Zelo fini blag okus po morskih sadežih. / Duška

Zelo okusno! Se splača sprobat. / BEZMAR

Ful dobro, res. Le da sem jaz uporabila polnozrnate peresnike. Odlično!!! / alinak

fino! / kaus.ova

Odlično 5, jaz sem testenine kr v omaki pokuhala, dodala sem kr celo stekleničko pelatov in velik kozarec vode...ampak so široki rezanci vse spili, tako da je bilo tole odličen kosilo ;))) / cyatty

Omake ni nikoli preveč!!!!!! / Szdenka