mnenj na posebni strani

Evitine Jakobove pokrovače

Union Premium nefiltrirano svetlo pivo

Sestavine

4 krompirji

4 Jakobove pokrovače

Guanciale - slanina krškopoljca

Slana limona (ali limonin sok in lupinica)

Svež čili

1 steklenica Union Premium nefiltriranega svetlega piva

1 jajce

3 stroke česna

zeliščno olje

Postopek

Začnemo z bolj dolgočasnim delom. Olupimo krompir. Da presekamo dolgočasje, v roke vzamemo steklenico Union Premium nefiltriranega svetlega piva, jo odpremo, naredimo kakšen požirek, da med lupljenjem krompirja lahko bolj zadovoljno žvižgamo.

Krompir kuhamo približno 20 min, oziroma dokler ni kuhan. To preverimo tako, da vanj poskusimo zapičiti vilico. Če gre lepo skozi in pri tem ne razpade, je krompir kuhan idealno. Bravo!

Močno segrejemo ponev iz nerjavečega jekla. Nanjo vržemo guanciale. Ko spusti večino maščobe in postane hrustljav, slanino vzamemo ven in jo odložimo na papirnato brisačo. Mast pustimo v ponvi. Na njej bomo namreč pekli pokrovače.

Pokrovače previdno položimo na vročo mast in jih pečemo na vsaki strani 2 minuti. Zunaj naj dobijo malo barve, znotraj naj bodo še steklene. Poberemo jih iz ponve.

Čisto na drobno, skoraj do paste nasekljamo slano limono. Če slane limone nimate, je dober nadomestek kar limonin sok v katerega nastrgane limonino lupinico. Slano limono stresemo v ponev na še vedno vročo mast. Dodamo še na drobno nasekljan čili in česen. Vse skupaj zalijemo z 1 dl Union Premium nefiltriranega svetlega piva in kuhamo približno 5 min.

Kuhan krompir odcedimo in popečemo na rjavem maslu. V malo višjo posodico damo eno jajce in 1dl zeliščnega olja (če ga nimamo, dodamo navadno oljčno olje in pest svežih zelišč). S paličnim mešalnikom jajce, olje in zelišča stepamo toliko časa, da dobimo gosto zmes. Na koncu dodamo še ščep soli in sok ene limone. Še enkrat dobro premešamo.

Za toliko truda je fino, če je krožnik lep. Vzemite kakšnega velikega, lahko ima poslikavo. Na sredino namestite popečen krompir, nanj polijete malce zeliščne majoneze. Čez položite pokrovače in jih prelijete s Premium omakco.

Ostanek piva servirate k jedi. Nalijete ga v najljubše kozarce, nazdravite in se v mislih zahvalite Eviti za res odličen recept.

Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO