mnenj na posebni strani

Pomarančna bajadera

Sestavine

Biskvit:

6 rumenjakov

6 beljakov

6 žlic sladkorja

6 žlic ostre moke

vanilin sladkor

Nadev:

1/2 pečenega biskvita

2 pomaranče

1/2 limone

12,5 dkg margarine

10 dkg mletega sladkorja (po okusu)

10 dkg mletih orehov

Čokoladna glazura:

10 dkg čokolade

2 žlici mleka

1 žlička margarine

1 žlica mletih orehov za posip

Postopek

Biskvit naredimo kakor za rolado: v stepene beljake dodamo med stepanjem žlico po žlico sladkorja in vanilin sladkor. Nežno in postopoma dodajamo stepene rumenjake. Testo raztegnemo z nožem na pekać od pečice, ki naj bo pokrit s peki papirjem v višini cca 1 cm. Pečemo 15 min na 180.

Ko se biskvit peče, nastrgamo skorjo 2 pomaranč in 1/2 limone. Stisnemo sok in mu dodamo 1 žlico ruma in orehe. V drugi posodi penasto zmešamo margarino in zmleti sladkor.

Pečeni biskvit razrežemo na dve polovici. Eno polovico razdrobimo v sok in premešamo, da se enakomerno prepoji. Dodamo margarino in vse skupaj dobro premešamo. Z rokami enakomerno razporedimo po preostali polovici biskvita.

V vodni kopeli ali mikrovalovni pečici raztopimo čokolado in jo z vročim nožem razmažemo po pecivu. Posujemo z orehi. Ko se ohladi, pecivo razrežemo na pravokotnike ali rombe (2x3 cm).

Opombe

Sladica je zelo aromatična in okusna. Hranimo jo v hladilniku.

Mnenja o receptu

Majhen popravek. Rumenjake ne stepam, vendar jih cele dodajam enega po enega, Nato dodajam še žlico po žlico moke - ŽLICE V TEM RECEPTU SO Z MAJHNIM KUPČKOM. Nada / nadad

Pohvala biskvitu! Kar pa se nadeva tiče, pa predlagam, da če nimate nevem kako drobnega strgala, da vso stvar še zmiksate, ker sicer se vam bodo pomarančne lupinice zatikale med zobmi =) Storite to preden dodate drobljeno pecivo, da vam ne bo nastala kaša iz vsega skupaj, kot meni matej /