mnenj na posebni strani

Buhteljni

Najboljši buhteljni, ki jih bodo potrgali še preden se bodo dobro shladili.

Sestavine

2 jajci

2 žlici sladkorja

100g Zvijezda margarine

1 limona

150 ml mleka

20 g svežega kvasa

550 g ostre moke

sol

2 žlici olja

marmelada za nadev po želji

sladkor v prahu za okras

Postopek

Jajca, sladkor, Zvijezda margarino sobne temperature in limonino lupinico penasto zmešamo z mešalnikom. Če se v zmesi naredijo majhne grudice, le nadaljujte, saj bodo izginile, ko boste naredili testo. Zmešajte moko in ščepec soli. Prej pripravljeni mešanici izmenično dodajamo moko, sol in 100 ml mleka.

Zdrobljen svež kvas vmešamo v 50 ml toplega mleka in ga dodamo zmesi. Na koncu dodamo olje. Po potrebi testo premesite z rokami. Nasvet: jajca in mleko naj bosta na sobni temperaturi, saj bo vaše testo bolj rahlo in izdatno.

Testo pustimo vzhajati na toplem 1 uro. Nato testo rahlo pregnetemo, preložimo na pomokano površino in z valjarjem tanko razvaljamo.

Testo z nožem razrežemo na kvadratke. V vsak kvadratek damo žličko marmelade in pokrijemo robove, da dobimo kroglico. Po potrebi z rokami oblikujte kroglico. Enega zraven drugega jih polagamo v predhodno namaščen pekač z Zvijezda margarino in moko.

Pustimo jih vzhajati na toplem 45 minut. Žemljice damo za 5 minut v predhodno ogreto pečico na 250°C. Nato temperaturo zmanjšamo na 180°C in pečemo še 15 minut.

Ohlajene žemljice okrasimo s sladkorjem v prahu.

Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Mnenja o receptu

Raje uporabljam maslo. / malaga