mnenj na posebni strani

Rezine z bučo, jabolki in slivami

Barvita jesen na vašem krožniku. Rezine, ki poosebljajo darove jeseni.

Sestavine

½ kocke svežega ali 1 vrečka suhega kvasa Fala

½ vrečke kislega testa Fala

400 g moke

130 g mleka

100 g kisle smetane

30 g sladkorja

50 g masla

2 rumenjaka

1 mala žlička soli

Bučni nadev:

400 g hokaido buče

200 g mleka

200 g prosene kaše

80 g sladkorja

ščep soli

limonina lupinica

500 g jabolk

60 g sladkorja

cimet

300 g sliv

Postopek

Muškatno bučo spečemo in pretlačimo (zmešamo s paličnim mešalnikom). Proseno kašo skuhamo v mleku, primešamo ščep soli, sladkor, muškatno bučo in še toliko pokuhamo, da dobimo nadev primerne gostote. Nadevu primešamo limonino lupinico in hladimo.

Moki primešamo kislo testo Fala, kvas Fala raztopimo v mleku. V posodo odmerimo sol, dodamo ostale sestavine brez masla in zamesimo testo. Med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Ko postane testo gladko in lepo povezano, posodo pokrijemo in pustimo testo vzhajati.

Med vzhajanjem naribamo jabolka in razkoščičimo slive.

Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo, razdelimo na štiri dele in pustimo nekaj minut počivati. Vse kose spočitega testa razvaljamo na velikost ožjega, podolgovatega modela. Prvo plast položimo v model, prekrit s peki papirjem), posujemo polovico naribanih jabolk in sladkorja, začinimo s cimetom ter pokrijemo z drugo plastjo testa. Testo premažemo z 2/3 bučnega nadeva, preko nadeva pa položimo tretjo plast testa. Testo prekrijemo z drugo polovico jabolk, jih začinimo s sladkorjem in cimetom ter prekrijemo z zadnjo plastjo testa. Testo premažemo s preostalim bučnim nadevom in okrasimo s slivami.

Oblikovano pecivo pokrijemo in pustimo vzhajati. Vzhajano pecivo prestavimo v vročo pečico in pečemo slabo uro pri 175 °C.

Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Mnenja o receptu

Pri sestavinah je navedena hokaido buča, v postopku pa pečemo muškatno ... verjetno lahko uporabimo eno ali drugo ... me pa zanima, katera je bila uporabljena v receptu? / Aja

Hokaido buča :) Uspešno peko želim :) / Fala Slonček