mnenj na posebni strani

Piščančji file z biftkom v listnatem testu

File obložimo s tatarskim biftkom in ovijemo v listnato testo

Sestavine

4 piščančji fileji

(lahko tudi puranji)

50 dag listnatega testa

25 dag tatarskega biftka

5 dag masla

2 jušni žlici kisle smetane

1 jušna žlica sesekljanih zelišč (peteršilj, kreša, drobnjak ...)

10 dag mletih lešnikov

malo muškatnega oreščka

1 rumenjak

2 žlici mleka

sol, poper, ščepec mlete rdeče paprike

Postopek

Piščančje fileje nekoliko potolčemo, da stanjšamo debelejši del. V ponvi segrejemo maslo in zrezke opečemo z obeh strani ter pustimo, da se ohladijo.

Tatarski biftek zmešamo s kislo smetano, sesekljanimi zelišči, muškatnim oreščkom in mleto papriko ter dodamo še sol in poper.

Listnato testo razvaljamo na tako velike kvadrate, da lahko v vsakega zavijemo en kos mesa, in po testu potresemo mlete lešnike.

Opečene zrezke z obeh strani namažemo s tatarskim biftkom, jih položimo na testo in robove zapognemo tako, da je meso z vseh strani ovito. Robove testa premažemo z vodo, da se testo bolj drži skupaj.

Pekač splahnemo z mrzlo vodo in nanj naložimo zrezke. Rumenjak razžvrkljamo z mlekom in premažemo testo.

Zavitke pečemo 30 minut v pečici, ogreti na 200 stopinj.

Opombe

Osnovni recept je iz knjige Perutnina, ki jo je leta 1988 izdala Cankarjeva založba. Prvič sem tudi jaz uporabila puranje meso, kasneje pa piščančje in mi je slednje ljubše. V receptu iz knjige je tudi navedeno, da se v biftek vmešata tudi dve jajci, sama jih ne dodam. Se pa držim opombe iz knjige, da se k tako pripravljenim zrezkom poda glazirano korenje. Zraven dodamo še brokoli ali grašek, za malo barvnega kontrasta.

Mnenja o receptu

Super, mamamia, hvala, da si tudi tukaj objavila recept. Nam je bilo zelo všeč, fotografije ob priliki dodam v galerijo. / Katarinči