mnenj na posebni strani

Miške s kokosom in čokolado

Ocvrte miške, križane s čupavci.

Sestavine

Testo:

2 Jajci L

70 g sladkorja

1 vanilin sladkor

170 g kisle smetane

1 jedilna žlica mleka

1 jedilna žlica ruma

230 g gladke moke

0,5 pecilnega praška

Za cvrtje:

1 l olja

Čokoladni obliv:

180 g čokolade za kuhanje

1,5 dl mleka

10 g masla

5 g sladkorja

Posip:

250 g kokosove moke

Postopek

Jajca, vanilin sladkor in sladkor stepamo približno 2 minuti, da se jajca spenijo in narastejo (ni jih potrebno stepsti trdo - kot npr. za biskvit). Spenjenim jajcem najprej primešamo mleko, rum in kislo smetano. Nato vmešamo še pecilni prašek in moko. Maso stepamo do gladke in goste strukture. Testo pustimo počivati na sobni temperaturi 40 minut.

Na štedilniku segrejemo olje. Olja naj bo za približno 2.5 cm globoko oz. toliko, da miške plavajo na površju in se pri tem ne dotikajo dna posode. Žlico potopimo v olje, z njo zajamemo testo. Z drugo žlico ga postrgamo v olje.

Cvremo približno 3 minute oz. do enakomerno zlato zapečenega. Če se miške zapečejo prej, zmanjšajte temperaturo na štedilniku. Ocvrte miške vzamemo iz olja in jih polagamo na papirnato brisačko.

Čokoladni obliv in posip:

čokolado, mleko, maslo in sladkor raztopimo nad soparo. Premešamo, da nastane gladek obliv brez grudic. Kokosovo moko stresemo v skledico ali na krožnik.

Oblivanje, posipanje in strežba:

ohlajene miške (lahko so še malce mlačne) potunkamo v čokoladni obliv in jih povaljamo v kokosovi moki. Miške nato zlagamo na s papirjem za peko obložen pladenj ali krožnik.

Miške lahko postrežete takoj, lahko jih pustite približno 1 uro na sobni temperaturi, da se obliv nekoliko shladi ali pa jih na hitro ohladite tako, da jih za minutko ali 2 date v skrinjo.

Opombe

Miške so odlične tudi le posute s sladkorjem v prahu ali polnjene s poljubno marmelado oz. namazom.

Več mojih receptov za sladice najdete na moji spletni strani https://pelicious.si

Mnenja o receptu

Super ideja. Poskusim v teh dneh in verjamem, da bo uspešnica / Urko_