mnenj na posebni strani

Lečin prebranac

Prebranac nekoliko drugače, a nič manj okusno

Sestavine

380 g zelene leče

Knorr paradižnikova juha

čajna žlica suhega grobo mletega česna

čajna žlica mlete sladke rdeče paprike

300 g por

konzerva pelatov (200 g)

čajna žlica majarona

ščep muškatnega oreščka

ščep črnega popra

čajna žlica suhega grobo mletega česna

čajna žlica mlete sladke rdeče paprike

oljčno olje

Postopek

Lečo stresemo v kozico. Dodamo jušno kocko, česen in rdečo papriko. Zalijemo s hladno vodo in skuhamo (ko voda zavre 20 minut). Kuhano lečo slabo odcedimo (tekočino shranimo).

Por narežemo na tanjše rezine in stresemo v kozico. Začinimo s ščepom soli in pokapamo z oljčnim oljem. Pražimo toliko časa, da oveni.

Poru dodamo pretlačene pelate s sokom in paradižnikovo juho in začimbe (majaron, muškatni orešček, poper, česen, rdeča paprika, jušna kocka). Kuhamo toliko časa, da se vse lepo poveže. Dodamo slabo odcejeno lečo. Kuhamo 5 minut. Večkrat premešamo.

Če je leča preveč gosta, jo zalijemo s tekočino, ki je ostala od kuhanja leče. Na koncu kuhanja, ne smemo imeti ne gosto in ne preredko. »Gosta tekočina«, bi bil pravi izraz.

Lečo stresemo v pekač, poravnamo in položimo v pečico ogreto na 185 stopinj. Pečemo 35 minut.

Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Mnenja o receptu

Nehajte se no zafrkavat. Glavna sestavina prebranca je fižol, ne pa leča. In se ta jed NE MORE imenovati prebranac, pa če se na glavo postavite. Nedavno je nekdo objavil tudi recept za veganski wellington, čigar glavna sestavina je pljučna. Poleg tofuja namesto mesa pa še rdeča pesa in cvetača med sestavinami. Zloraba imena jedi. / mamamia

Pa oljčno olje med sestavinami, pa muškat, Ki v prebrancu nimajo kaj iskati. / mamamia