mnenj na posebni strani

Musaka s krompirjem in jajčevci

krompirjeva musaka s krompirjem, jajčevci in paradižnikom

Sestavine

3-4 večji krompirji

1 večji jajčevec

paradižnik

sol

majaron

paradižnikova mezga

srednje velika čebula

rdeča paprika v prahu

mešanica začimb za zelenjavo na žaru

2 žlici moke

4 jajca

2-3 žlice naribanega sira

olivno olje

1 dl mleka

Postopek

Krompir olupimo, narežemo na pol cm debele rezine in ga damo kuhat v slano vodo (vre naj cca. 5 minut.), Ravno tako olupimo jajčevec in ga narežemo na rezine, začinimo ga z mešanico začimb za zelenjavo na žaru, zložimo na peki papir v pekač in postavimo v naprej ogreto pečico na 200 stopinj za 5-10 minut.

Med tem časom si pripravimo ćebulo, ki jo narežemo na rezine in si pripravimo pekač. Naoljimo ga z olivnim oljem in vanj vlijemo cca. 2 dl paradižnikove mezge. Naložimo prvo plast krompirja ter po vrhu solimo in potresemo majaron in papriko v prahu, nato naložimo plast jajčevca, zopet plast krompirja.

Pripravimo bešamel iz masla, moke, mleka in na koncu primešamo naribani sir in s pripravljeno zmesjo prelijemo musako. Zložimo še preostanek jajčevca in na vrh damo na rezine narezan paradižnik.

Stepemo 2 jajci. Z njima prelijemo celotno musako ter jo damo v pečico peči na 180 stopinj za približno 40-45 minut, odvisno, kako želimo imeti zapečeno. Ko je peka zaključena, vzamemo musako iz pečice in jo pustimo stati približno 10 minut, da se "vsede".

Opombe

Zraven ponudimo zeleno solato.