mnenj na posebni strani

Kokosovo srce

srček za valentinovo ali kakšno drugo priložnost

Sestavine

Testo:

1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala

30 g kislega testa Fala

700 g moke

380 g mleka

120 g masla

50 g sladkorja

3 rumenjaki

2 mali žlički soli

Nadev:

250 g kokosove moke

250 g marmelade

180 g mleka

100 g kisle smetane

2 beljaka

1 jajce za premaz

Postopek

Kvas Fala raztopimo v toplem mleku in ga prilijemo k ostalim sestavinam brez masla ter zamešamo testo. Med mešanjem dodajamo zmehčano maslo in mešamo še toliko, da postane testo gladko. Zatem ga pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. Mleko zavremo in z njim prelijemo kokosovo moko, dodamo marmelado in dobro premešamo. Ohladimo, primešamo kislo smetano in beljaka. Pustimo počivati, da se kokosova moka prepoji z okusi.

Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut. Spočito testo razvaljamo na malo daljši pravokotnik, ga premažemo z nadevom in tesno zvijemo v zavitek. Zavitek prerežemo na pol, ker količina zadošča za dva srčka.

Prvo polovico prerežemo še enkrat na pol in vsako polovico položimo na pekač, tako da nakažemo obliko srca. S škarjami razrežemo obe polovici na rezine, te pa sproti zamikamo na stran, da se pokaže nadev in obenem dokončno oblikujemo obe polovici zavitka v srce. Enako oblikujemo tudi drugo polovico zavitka v drugo srce.

Oblikovano srce pustimo vzhajati na toplem. Nato ga prestavimo v vročo pečico in pečemo približno 40 minut na 175 stopinjah.

Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO