mnenj na posebni strani

Pečen krompir s tzatzikijem in tofujem po grško

kosilo po grško

Sestavine

Za pečen krompir:

4 veliki krompirji HOFER TRŽNICA

malo bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU

malo soli PIRANSKE SOLINE

malo popra LE GUSTO

alufolija FOLIO

 

Za tzatziki:

pol kumare

1 strok česna HOFER TRŽNICA

100 g bio sojinega jogurta JOYA

1 žlica bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU

malo soka limone

malo soli PIRANSKE SOLINE

malo popra LE GUSTO

 

Za tofu:

1 manjša čebula HOFER TRŽNICA

1 žlica bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU

50 g sušenega paradižnika CUCINA NOBILE

50 g izkoščičenih zelenih oliv HOLA!

5 g svežega origana

2 žlici veganskih drobtin

400 g bio tofuja NATUR AKTIV

malo soli PIRANSKE SOLINE

malo popra LE GUSTO

Postopek

1. Pečen krompir: neolupljen krompir premažemo z oljčnim oljem ter solimo in popramo. Zavijemo ga v alufolijo in pečemo na žaru približno 1 uro.

2. Tzatziki: Kumari odstranimo semena, jo na grobo naribamo, posolimo in počakamo približno pol ure, da spusti sok. Odlijemo ga in naribano kumaro dobro ožamemo. Nato primešamo drobno sesekljan česen, sojin jogurt, olje in malo soka limone. Pustimo počivati vsaj 1 uro, da se okusi prepojijo, nato pa tzatziki po želji dosolimo in popramo.

3. Tofu: najprej pripravimo sredozemski nadev. Olupljeno čebulo narežemo na drobne kocke in popražimo na oljčnem olju. Primešamo sušen paradižnik, olive in origano, ki smo jih prej sesekljali, nato pa dodamo še drobtine. Solimo in popramo. Tofu narežemo na centimeter debele rezine, ki jih na žaru pečemo približno 3 minute na obeh straneh. Nato jih obložimo s sredozemskim nadevom, pokrijemo in pečemo na žaru še približno 2 minuti.

Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

* Pri HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah. Pridelki, ki jih najdemo na HOFER Tržnici, od lokalnih dobaviteljev do trgovin HOFER prispejo v 24 urah, zato jih vsakodnevno izbiramo karseda sveže. Svežina narekuje tudi ponudbo izdelkov, ki je široka, vendar prilagojena naravi in tako odvisna od sezone.