mnenj na posebni strani

Pire z jabolki in mini pečenice

okusna ideja za jesensko kosilo

Sestavine

600 g krompirja HOFER TRŽNICA

2 sladko-kisli jabolki HOFER TRŽNICA

pol šopka peteršilja

1 žlica rastlinskega olja OSANA

1 zavoj originalnih nürnberških pečenic

1 čebula HOFER TRŽNICA

2 žlici čajnega masla MILFINA

150 ml polnomastnega mleka MILFINA

sol PIRANSKE SOLINE

poper LE GUSTO

Postopek

1. Krompir olupimo, narežemo na kose in kuhamo v segreti, rahlo osoljeni vodi približno 20 minut. Jabolki olupimo, jima odstranimo peške in narežemo na rezine. Peteršilj osmukamo s stebelc ter sesekljamo.

2. V ponvi segrejemo olje za pečenice. Pri srednji temperaturi jih pečemo približno 5 minut.

3. Čebulo narežemo na kolobarčke. V ponvi jih na žlici masla zlato rjavo popečemo. Nato na žlici masla pri nizki temperaturi podušimo še jabolčne rezine.

4. Krompir odcedimo. Skupaj z jabolki ga damo nazaj v lonec, zalijemo s toplim mlekom ter pretlačimo v pire. Solimo, popramo in vmešamo peteršilj. Pečenice in pire nadevamo na krožnike, po vrhu pa razporedimo popečene čebulne kolobarčke.

Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

* Pri HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah. Pridelki, ki jih najdemo na HOFER Tržnici, od lokalnih dobaviteljev do trgovin HOFER prispejo v 24 urah, zato jih vsakodnevno izbiramo karseda sveže. Svežina narekuje tudi ponudbo izdelkov, ki je široka, vendar prilagojena naravi in tako odvisna od sezone.