mnenj na posebni strani

Pecivo z gozdnimi sadeži

masleno pecivo z gozdnimi sadeži

Sestavine

Testo:

1 kocka kvasa Fala

1 vrečka kislega testa Fala

500 g gladke moke

350 g ostre moke

200 g mleka

180 g jogurta

70 g olja

60 g sladkorja

3 jajca

2 mali žlički soli

 

Nadev:

500 g mešanega jagodičja (lahko tudi zmrznjeno)

220 g sladkorja

140 g masla

 

jajce za premaz

Postopek

1. V posodo odmerimo sol, dodamo moko in primešamo kislo testo Fala. . Kvas Fala raztopimo v toplem mleku in ga prilijemo k moki. Dodamo ostale sestavine brez olja in zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo olje. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.

2. Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Medtem zmešamo zmehčano maslo s polovico sladkorja, večje jagode razrežemo na manjše koščke. Spočito testo razvaljamo, ga premažemo s sladkim maslom, razporedimo sadje in posujemo preostali sladkor. Nadevano testo zvijemo v zavitek, tega pa razrežemo na širše rezine. Rezine zložimo pokončno v pomaščen model, tako da se pokaže vzorec testa in nadeva ter pustimo pecivo na toplem vzhajati.

3. Vzhajano pecivo premažemo s stepenim jajcem, ga prestavimo v vročo pečico in pečemo približno 50 minut na 175 stopinjah, da se lepo obarva in prepeče.

Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO