mnenj na posebni strani

Krompirjeva pica

pica s podlago iz krompirja

Sestavine

2 lepa krompirja

1 šalotka

1 - 2 zrna česna

sol

 

2 debeli jajci

2 žlici mleka

1 žlička moke

nastrižen drobnjak (peteršilj)

začimbe po želji

+ po želji še :

2 žlici šunke, narezane na kocke (lahko tudi tunina ali suha salama...)

2 žlici naribanega sira

2 žlici sveže paprike narezane na kocke (bučke)

kečap pa le izjemoma

Postopek

1. Krompir olupimo, narežemo poljubno (najboljše je na tanjše ploščke) in ga v ponvi na malo maščobe z dodatkom čebule, česna in soli spečemo na zlato rumeno. Odvečno maščobo odstranimo, pustimo jo le čisto malo, ravno toliko, da krompir ni na suhem.

2. Med tem, ko se krompir peče, si pripravimo preliv. Jajci stepemo kar z vilicami tako, da je še viden beljak, začinimo s soljo in poprom, dodamo mleko, moko, drobnjak, kocke šunke, nariban sir, malo sveže raznobarvne paprike - za boljši izgled... dobro premešamo in vlijemo na precej vroč pečen krompir (če hočete imeti debelejšo pico, ubijte več jajc).

3. Pustimo, da jajca zakrknejo in dobijo lepo barvo, s pomočjo plitkega krožnika pico obrnemo in jo popečemo še na drugi strani.

Mnenja o receptu

No ja, to je bolj podobno španski tortilji kot pa da se jedi reče pica, pa čeprav krompirjeva. / mamamia

Takšno jed sem pa jaz pekla že kot najstnica, ko so bili moji začetki v kuhinji, recept pa je bil napisan v eni knjigi kuharici za otroke. Razlika je le v tem, da se je po tistem receptu krompir skuhal. Sicer pa dobra jed. Se pa strinjam, da to ni pizza. Pustimo originalne jedi takšne, kakršne so v izvoru. Torej pizza ima kot osnovo kvašeno testo ter pelate, pečena pa v pečici/peči. Vse ostalo pa so potem izpeljanke jedi v drugačni obliki, kar pa ni več pizza. Ta jed je bližje frtalji, kot pa pizzi. / anka