mnenj na posebni strani

Preprosti mesni zavitki z zeljem in šampinjoni

preprosti in okusni zavitki, primerni za predjed ali kot prigrizek

Sestavine

2 zavitka svežega vlečenega testa

500 g mlete govedine

400 g svežih rjavih/belih šampinjonov

1/4 zeljnate glave

sol

poper

drobnjak

rastlinsko olje

oljčno olje

jajce

Postopek

1. Zelje in šampinjone narežemo na manjše koščke. V večji ponvi segrejemo rastlinsko olje in na njem prepražimo mleto govedino. Pražimo toliko časa, dokler ne postane sive barve. Med praženjem govedini dodamo sol in poper po občutku.

2. V drugi ponvi segrejemo oljčno olje in na njem prepražimo zelje ter šampinjone. Prepražimo le toliko, da bo vse skupaj malo mehkejše kot pred praženjem. Na koncu praženja vsebino druge ponve dodamo govedini. Vse skupaj začinimo še z drobnjakom in dobro premešamo.

3. Med pripravo nadeva si pripravimo vlečeno testo tako, da ga razrežemo na manjše koščke in premažemo z ražvrkljanim jajcem. Ko je nadev gotov, ga enakomerno porazdelimo po razrezanem testu. Nadevano testo oblikujemo v zavitke.

4. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo pripravljene zavitke, ki jih pečemo v prej na 200 stopinj ogreti pečici. Pred pečenjem jih po vrhnji strani premažemo s preostankom jajca. Zavitki se pečejo okoli 30 minut oziroma toliko časa, dokler testo ne dobi zlato rjave skorje.

Uživajte v obroku!