mnenj na posebni strani

Pad thai na izi

riževi rezanci s piščancem in zelenjavo

Sestavine

2 kosa piščančjih prsi

1 čebula

1 paprika

1 večji korenček

1dl sojine omake

1dl vode (+po potrebi)

poper

olivno olje

1 žlička arašidovega masla (po želji)

1 zvrhana žlička sode bikarbone

riževi rezanci (za 2 osebi cca. polovica paketka)

Postopek

1. Riževe rezance namočimo v hladni vodi in pustimo stati približno 30 minut.

2. Piščančje prsi prerežemo tako, da iz njih dobimo 4 zrezke, katere nato narežemo na zelo tanke trakove. Potresemo jih s sodo bikarbono in pustimo stati 20 minut. Medtem zelenjavo narežemo na trakce.

3. Po dvajsetih minutah meso operemo pod hladno vodo. V ponvi segrejemo malo olja in popečemo meso. Po cca. 3 minutah dodamo sojino omako in enako količino vode (cca. 1 dl) in ga popramo. Meso kuhljamo v omaki približno 10 minut in po potrebi dolivamo vodo. Vse skupaj odstavimo z ognja in prestavimo na krožnik.

4. V isti ponvi nato na zelo malo olja popražimo vso zelenjavo. Pražimo približno 3 minute. Zelenjavi dodamo pripravljeno meso z omako. Dodamo še žličko arašidovega masla.

5. Namočene riževe rezance kuhamo v vreli vodi približno 2-3 minute in jih dodamo pad thai-u.

Vse skupaj premešamo in postrežemo.

Opombe

Ko popražimo zelenjavo, lahko v ponev dodamo tudi umešano jajce ter ga popečemo, da zakrkne.

Mnenja o receptu

Obožujem to jed in sicer na ta drugi način, brez mesa oz. brez piščanca, samo z jajcem. Po mojih izkušnjah je za riževe rezance dovolj, če jih namočimo v vročo vodo. Meni so na začetku razpadli v kašo, ko sem jih par minut kuhala. Lepa slikca. / naor

Seveda. Najbolje, da rizeve rezance skuhamo po navodilih na vrecki, saj pri vsakem paketu pise malce drugace. / Kulinaričarka