mnenj na posebni strani

Dvobarvna juha

v mojem tokratnem receptu bom uporabila dve barvi (oranžno in "belo" ( nežno rumena), vi pa eksperimentirajte naprej

Sestavine

1 manjša hokaido buča

1 glava cvetače

3 stroki česna

1 manjša čebula

bučno olje

Postopek

Juha iz hokaido buče (oranžna juha):

- hokaido bučo razpolovimo in ji odstranimo semena. Narežemo jo na večje kocke in jih popražimo na malo oljčnega olja. Zalijemo z vodo, količinsko toliko, da voda prekrije buče. Začinimo s soljo in poprom in pustimo, da se buča skuha. Ko je juha kuhana (torej kosi buče mehki), jo s paličnim mešalnikom zmeljemo v kremno juho. Če je pregosta, jo razredčimo z vodo, če je preredka, pustimo, da se še malo pokuha in tako zgosti.

Juha iz cvetače (belo rumena juha):

- na oljčnem olju prepražimo čebulo in česen, toliko, da zadiši, dodamo cvetove cvetače. Prepražimo in zalijemo z vodo, količinsko toliko, da prekrije zelenjavo. Postopek dalje je enak zgoraj napisanemu.

Priprava na krožniku:

vzorčke lahko delamo po svoji izbiri ... navdihu. Lahko damo na krožnik najprej zajemalko ali dve oranžne juhe in nato na sredo zajemalko bele, lahko delamo polovičke,.. Kar nam srce poželi. Za še večji efekt tik pred serviranjem pokapamo z bučnim oljem in dodamo par strtih bučnih semenk.

Opombe

Juha je kar gosta (gostoto predlagam, da si prilagajate) in s tem tudi nasitna. Je res prava paša za oči, ni je težko pripraviti in z njo z lahkoto presenetite še tako zahtevne goste.

Uživajte v pripravi in naj vas domišljija v kombinacijah vodi.

Mnenja o receptu

Super ideja in seveda super juha. / daga