mnenj na posebni strani

Ruske kape ali Šubarice

zelo dobro pecivo za vse priložnosti

Sestavine

Testo:

5 jajc

25 dag sladkorja

25 dag moke

1 pecilni prašek

1 dl vode

1 dl olja

Polnilo:

20 dag moke

40 dag sladkorja

1 l mleka

2 žlici ruma

30 dag masla ali margarine

Postopek

1. Pripravimo si dve posodi, v katerih ločimo beljake od rumenjakov. K rumenjakom dodamo sladkor in stepamo z mešalnikom toliko časa, da rumenjaki in sladkor postanejo penasti. Počasi dolivamo olje, na koncu pa dodamo še vodo, ki jo lahko nadomestimo tudi z mlekom. V skledo presejemo moko, v katero smo dodali pecilni prašek. Mešalnik nastavimo na najnižjo hitrost in po žlicah dodajamo moko. Ko je zmes gladka, dodamo stepene beljake, ki jih počasi umešamo z lopatico. Postavimo v segreto pečico, ki smo jo segreli na 180 stopinj in pečemo 30 minut. Če imamo občutek, da biskvit za torto še ni pečen, lahko preverimo tako, da vzamemo zobotrebec in ga potisnemo v sredino biskvita. Ko ga izvlečemo, se na zobotrebcu ne sme poznati masa, mora biti čist. Takrat je biskvit pečen.

Za temni biskvit dodamo 3 žlice kakava in malo mleka ali vode.

2. Sladkor, moko in 3 dl mleka dobro zmešamo z mešalnikom, da dobimo gladko maso. Ostalo mleko segrejemo, vendar naj bo mlačno in ne vroče ter mu dodamo zmešano maso. Vse skupaj nato kuhamo cca. 10 minut. da dobimo čvrsto maso. Nato maso odstavimo in malo ohladimo. Vzamemo folijo za živila in povsem prekrijemo maso, tako da iztisnemo zrak iz površine (zato, da se ne naredi skorja), ter pustimo, da se popolnoma ohladi. Nato maslo segrejemo, da se omehča in ga pretlačimo. Dodajamo ohlajeno maso in mešamo z žlico ali kuhalnico. Nato dodamo še 2 žlici ruma ter pričnemo mešati z električnim mešalnikom cca. 8 minut. dokler ni masa gladka in mazava.

3. Polnjenje in dokončevanje - iz testa izrežemo okrogle izrezke 4-6 cm velike, in jih, če so dovolj visoki, prerežemo na pol. Če smo jih rezali na pol, jih polnimo 2x (tri plasti testa) sicer 1x (dve plasti testa). Med testo damo cca. 1 čajno žličko mase, ter nato vse skupaj okoli namažemo z maso in jih povaljamo v kokosovi moki. Po vrhu jih nato premažemo s stopljeno čokolado (10 dag čokolade za kuhanje in 2 žlici olja segrejemo na pari ali v mikrovalovki, da se čokolada stopi.)

Opombe

Okraševanje s čokolado je pa prepuščeno vsakemu posamezniku.