mnenj na posebni strani

Čokoladni eklerji

okusno pecivo s čokoladno kremo

Sestavine

Za testo :

1 dl olja

2 dl vode

ščep soli

6 žlic ostre moke (srednje polnih)

3 jajca

 

Za polnjenje :

3 rumenjaki

3 dl mleka

5 žlic sladkorja (ravnih)

1 vanilijev sladkor

3 žlice gladke moke (srednje polnih)

10 dag bele čokolade

2,5 dl sladke smetane za stepanje

Postopek

1. Vodo, olje in ščep soli zavremo. Dodamo ostro moko in mešamo. Ko se masa zedini ter postane gosta in gladka, odstavimo in ohladimo. V maso postopoma dodajamo 2 debeli ali 3 drobna jajca ter mešamo z mešalnikom.

2. Pečico (brez ventilatorja) segrejemo na 200 stopinj. Z zvezdastim nastavkom na pekač iztisnemo trakove debeline sredinca, dolžine 10 cm (dobili bomo 19 ali 20 kosov). Pečemo 20 do 25 minut, odvisno od pečice. Pečice ne odpiramo, le ugasnemo jo, eklerje pa pustimo v njej še 10 minut. Hladne prerežemo horizontalno na pol.

3. Med peko pripravimo kremo : v 1 dl hladnega mleka, ki smo ga vzeli od celotne količine, zmešamo rumenjake, sladkor z vanilijevim sladkorjem in gladko moko. Preostala 2 dl mleka zavremo in zakuhamo vanj pripravljeno zmes, mešamo, da se zgosti, ne sme biti grudic).

Odstavimo z ognja in še v vroče dodamo nalomljeno čokolado ter mešamo, da se le-ta stopi.

Maso dobro ohladimo v hladilniku.

4. Stepemo smetano in jo 1/3 narahlo primešamo ohlajeni masi, da se poveže v kremo. Z njo napolnimo vrečko za dekoriranje ter jo nanesemo na spodnji del eklerjev. Na vrh kreme nabrizgamo preostalo smetano in pokrijemo z drugim delom eklerjev. Potresemo s sladkorjem v prahu ali prelijemo s stopljeno čokolado.

Mnenja o receptu

Ta fotka pa prav vabi v greh :) že zjutraj. Ker imam rada kremaste sladice, mi to zgleda božansko. / Ognjič