mnenj na posebni strani

Party prigrizek

za piko na i

Sestavine

1/2 kg listnatega testa

6 parov hrenovk

1 jajce za premaz

Postopek

1. Listnato testo razvaljamo, položimo nanj polovice hrenovk, kot kaže slika, in zvijemo iz obeh nasprotnih koncev proti sredini.

2. Z nožem razrežemo na dober cm do cm in pol debele rezine (palmovi listi, prašičji uhlji) in jih polagamo na pekač, ki ga le malo namastimo.

3. Pred pečenjem premažemo le testo ob strani (hrenovke ne mažemo!) s stepenim jajcem. Prigrizek pečemo na 180 stopinjah 25 do 30 minut (pred ogreta navadna pečica).

Mnenja o receptu

Tole je jed, za katero je škoda listnatega testa in če kdaj kaj podobnega vidim postreženo, se izognem grižljaju. Hrenovka je v bistvu sama po sebi že termično obdelana, kuhana snov v ovoju, s tem, ko jo skuhamo v vodi, jo pač pogrejemo. Po skorajda polurni peki pa postane neka žvečljiva izsušena zmes nečesa, ki ni več ne prijetna na pogled, še manj za okus. Na fotografiji priprave jedi mislim, da je celo uporabljena zamrznjena hrenovka, takšna se pri peki še slabše obnese. Potem pa probaš popravljati s kakšno gorčico, ipd. Raje listnato testo premažem z jajcem, obložim s šunko/slanino, lahko tudi sir, mogoče še začimbe, zrežem na kolobarje, premažem z jajcem še po vrhu in spečem takšne "polžke". Moje mnenje. / anka