mnenj na posebni strani

Pijana nevesta za vse

sladica, ki veselje vrača

Sestavine

Za biskvit:

3 jajca

9 poravnanih žlic sladkorja

1 vanilin sladkor

9 poravnanih žlic moke

1 pecilni prašek

9 žlic olja

4 žlice kakava

9 žlic mleka

Za preliv:

3 dl mleka

6 žlic sladkorja v prahu

7 žlic ruma

Za premaz:

3/4 l mleka

2 vrečki vanilijevega pudinga

-6 žlic sladkorja

1/2 l sladke smetane

po želji čokoladne mrvice ali kakav

Postopek

1. Zmešamo jajca, sladkor in vanilin sladkor. Dodamo moko, pecilni prašek, kakav, olje in mleko ter dobro zmešamo. Maso zlijemo v pekač, namazan z mastjo ali maslom, lahko uporabite tudi peki papir.

2. Pečemo v pečici na 180 stopinjah, avadno zadostuje 12 minut. Da se prepričamo, če je biskvit pečen, ga prešpikamo z zobotrebcem ali nožem. Če je na njem še kaj zmesi, moramo peko podaljšati.

3. Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice in ga hladimo kakšno minuto, potem ga prelijemo s hladnim mlekom, v katerega smo zamešali rum in sladkor ali sladkor v prahu.

4. V mleku skuhamo vanilijev puding. Dve vrečki zmešamo s sladkorjem in nekaj žlicami mleka, zmes vmešamo v mleko, ko voda zavre. Kuhamo dve minuti, med tem puding ves čas mešamo!!!! Ko je kuhan, še vročega polijemo po biskvitu, napojenim z mlekom in rumom. Tako pripravljeno nevesto ohladimo, potem pa jo namažemo s stepeno smetano. Po želji jo okrasimo.

PIJANA NEVESTA BO NA KROŽNIKU ŠE LEPŠE VIDETI Z KAKŠNO KEPICO SLADOLEDA , PA TUDI BOLJ OKUSNA IN OSVEŽILNA BO.

Opombe

- Ne pozabite namazati pekača!!!

- Še lepše bo videti na krožniku s kakšno kepico sladoleda, pa tudi bolj okusna in osvežilna bo.

- Neveste so praviloma pijane od sreče - tista, ki je pijana od ruma, spravi v dobro voljo tako od sreče pijane neveste kot svate, pa tudi čisto običajne ljubitelje dobrih sladic.