mnenj na posebni strani

Najboljše testo za pico

testo brez gnetenja

Sestavine

300 g mlačne vode

1/4 čajne žličke suhega kvasa

2 žlici olivnega olja

2 čajni žlički soli

525 g presejane moke

Postopek

1. V veliko stekleno skledo damo presejano moko, vanjo naredimo dve mali jamici, v vsako jamico dodamo kvas in sol. V mlačno vodo damo olivno olje in vse skupaj premešamo, da dobimo testo. Testo naj počiva 12 - 18 ur.

2. Testo razdelimo na 4 dele. Položimo jih v posodice in damo v hladilnik. Ko rabimo testo, ga vzamemo iz hladilnika in iz njega naredimo pico. Na pico damo kečap, origano, šunko in nariban sir (po želji). Rob testa lahko namažemo še z malo olivnega olja, kar da še posebej dober okus! Pico damo v vročo pečico in pečemo pri 225 stopinjah 10 minut.

Dober tek! :)

Mnenja o receptu

Lepo prosim še za podatek oz. izkušnjo - koliko časa pa testo lahko hranimo v hladilniku, da je še dobro? / ssilva

Zdravo ssilva! Do enega tedna, če pa želite, da testo ostane dlje časa pa ga dajte v zamrzovalnik. / Gergous

Super recept! Že leta delam kruh brez gnetenja, pice si pa nisem upala. Iskala sem kakšen slovenski recept, pa tegale žal nisem našla. Potem sem uporabila nekega ameriškega, ki je v bistvu enak. Danes sem jo spekla, ratala je fantastično - končno testo, ki je lepo vzhajalo in bilo hrustljavo. Delala sem iz 1/2 kg moke in dala pol testa v zamrzovalnik. Mi je prišlo ravno za v navaden pekač. Priporočam! Oblikovala in obložila sem jo kar na peki papirju in jo tako lažje potegnila na razbeljen pekač. Dobro je namreč, da se pekač prej pošteno segreje. / Radegunda