mnenj na posebni strani

Čokoladni flancati

malo drugačni flancati

Sestavine

1 kocka kvasa Fala

1,25 dl mleka

18 dag jogurta

56 dag moke

6 dag sladkorja

2 vanilina sladkorja

4 rumenjaki

5 žlic ruma

3 dag masla

1,5 male žličke soli

par kapljic vanilinega koncentrata

limonina lupinica

Preliv:

20 dag temne čokolade

3 dag kokosovega masla

Postopek

1. Nad soparo zmešamo rumenjake, sladkor in vanilin sladkor, kvas Fala raztopimo v toplem mleku. V posodo odmerimo sol, dodamo moko, spenjena jajca, raztopljeni kvas, jogurt, rum, vanilin koncentrat in naribano lupinico neškropljene limone ter zamesimo kvašeno testo. Med mešanjem dodamo še zmehčano maslo. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti, da postane testo gladko in se ne trga med prsti. Testo pokrijemo in damo na toplo vzhajati.

2. Vzhajano testo pregnetemo in ga damo ponovno vzhajati. Ko je testo drugič vzhajalo, ga stresemo na pult, pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Nato ga razvaljamo, razrežemo na pravokotnike in vse zložimo na pomokano krpo (iz obrezanih delov lahko oblikujemo krofe – dobro pregnetemo, pustimo nekaj minut počivati, nato oblikujemo približno 8 dag težke kroglice). Prekrijemo jih z drugo krpo in pustimo ponovno vzhajati.

3. V vzhajane flancate zarežemo črto in jih ocvremo v vročem olju. Položimo jih z gornjo stranjo navzdol v olje in pokrijemo s pokrovko. Ko se na eni strani lepo obarvajo, jih obrnemo in ocvremo na drugi strani brez pokrovke.

4. Ocvrte flancate zložimo na papirnato servieto, da vpijejo odvečno maščobo. Ko se malo ohladijo, jih okrasimo s stopljeno čokolado. Če želimo, jih še okrasimo z beljakom (približno eno žlico beljaka zmešamo z mletim sladkorjem, da dobimo gosto kompaktno zmes).

Čokoladni preliv: temno čokolado stopimo nad soparo skupaj s kokosovim maslom in dobro premešamo.

Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO